SAVREMENA AUSTRIJSKA PRODUKCIJA: U Beogradu, Novom Sadu i Nišu (od 22. do 27. septembra) Austrijski filmski festival

V.V.S.

05. 09. 2022. u 15:50

AUSTRIJSKI filmski festival ove godine održava se u Beogradu, Novom Sadu i Nišu od 22. do 27. septembra. Publika će tokom nekoliko festivalskih dana moći da pogleda sedam dugometražnih igranih ostvarenja iz austrijske savremene produkcije, uz radionicu i tribine u pratećem programu. Slogan ovogodišnjeg izdanja je "Krajnosti", a selektor programa je Aleksandar S. Janković, profesor istorije filma na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

САВРЕМЕНА АУСТРИЈСКА ПРОДУКЦИЈА: У Београду, Новом Саду и Нишу (од 22. до 27. септембра) Аустријски филмски фестивал

foto:Promo

Festival se otvara ostvarenjem "3:30" reditelja Ludviga Vusta, koji će posle projekcije učestovati u razgovoru sa publikom.

Novo delo ovog plodnog pisca, reditelja, producenta i kinematografa - ispituje prijateljstvo, komunikaciju, tehnologiju, istoriju i pamćenje uz primese uznemirujućeg humora. Gošća festivala je i montažerka Monika Vili koja je učestvovala u nastajanju nekoliko austrijskih dobitnika "Zlatne palme" i Oskara, radeći rame uz rame sa Mihaelom Hanekeom i Ulrihom Seidlom, čiji se najnoviji film "Rimini" prikazuje na festivalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)