UMETNIČKA LABORATORIJA KAO UVOD U INFANT: Počinje 30. septembra u Kulturnom centru Novog Sada

V.V.S.

26. 08. 2022. u 11:49

RADIONICA umetničke laboratorije senzornog lavirint teatra u kojoj mogu da učestvuju omladinci, zainteresovani da upoznaju i dožive neobičan "novi" teatar - počinje 30.septembra u Novo Sadu.

УМЕТНИЧКА ЛАБОРАТОРИЈА КАО УВОД У ИНФАНТ: Почиње 30. септембра у Културном центру Новог Сада

foto:Promo

Senzorni lavirint teatar je jedinstven oblik izvođačke umetnosti koji je posebno napravljen za interaktivno uključivanje svih učesnika u proces stvaranja predstave,a osnovne aktivnosti umetničke laboratorije senzornog lavirint teatra (SLT) su usmerene na kreiranje performansa na temu nasilja među mladima.

Predstava SLT se ne odvija na jednoj sceni, već oblikom podseća na putovanje kroz koje svaki gledalac prolazi pojedinačno kao glavni lik priče. U jednom trenutku gledalac ima povez preko očiju, a dalje se prelazi sa tradicionalnog pozorišnog pripovedanja na prenošenje priče koristeći sva četiri preostala čula, što može dovesti do snažnih emocionalnih prodora.Radionice se odigravaju u dvorištima, holovima, na stepenicama, u hodnicima, na sceni.

Vođe radionice, inspirisane radom teatarskih poslenika Euđenija Barbe, Enrikea Vargasa i Augusta , stvaraće prostor u kome mladi mogu da istražuju i otkrivaju njihove emocionalne, kreativne i duhovne potencijale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)