VRŠAČKI „FALSTAF“ ODUŠEVIO PRESTONIČKU PUBLIKU: Uspešno gostovanje NP „Sterija“ u Narodnom pozorištu Beograd

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

22. 03. 2022. u 13:56

PREDSTAVA „Falstaf – vesele žene vindzorske“, koju je Narodno pozorište „Sterija“ iz Vršca premijerno odigralo minulog oktobra na svom festivalu pozorišne klasike „Vršačka pozorišna jesen“, iz prve je osvojila srca domaće publike, a sada i beogradske.

ВРШАЧКИ „ФАЛСТАФ“ ОДУШЕВИО ПРЕСТОНИЧКУ ПУБЛИКУ: Успешно гостовање НП „Стерија“ у Народном позоришту Београд

NP Sterija

Vršački ansambl je u nedelju, upravo zahvaljujući ovoj predstavi koju je režirao Darijan Mihajlović, prvi put posle čak tri decenije gostovao u Narodnom pozorištu u Beogradu i to na Velikoj sceni. Za maestralnu režiju, glumu, scenografiju i kostime dobili su gromoglasan aplauz zadovoljne publike, koja je salu ispunila do poslednjeg mesta.

Sudeći po pozitivnim komentarima, NP „Sterija“ očekuje poziv za još jedno gostovanje u Beogradu, a u najavi su i gostovanja po celoj Srbiji.

NP Sterija

Predstava "Falstaf - vesele žene vindzorske"

To ukazuje da je predstava „Falstaf – vesele žene vindzorske“ postala neka vrsta prekretnice u novijem dobu NP „Sterija“, koje se, istina, već neko vreme suočava sa velikim kadrovskim problemima, ali im zato ne manjka kreativnog i stvaralačkog duha.

I samo postavljanje ove zahtevne predstave na repertoar vršačkog pozorišta bilo je veliki izazov, jer Šekspirovi komadi „traže“ mnogo glumaca na sceni, koje oni nemaju. U nedostatku svojih dramskih umetnika, pre svega muškaraca, glumce za pojedine uloge su pronašli na kastingu, koji dugo nije bio organizovan. Tako je Šekspir posle više od 20 godina ponovo odigran u vršačkom teatru.

Glavne uloge u ovom ostvarenju igraju mladi gostujući glumac Miloš Đurović i Vrščanka Tamara Tamči Toskić. Za scenografiju je zadužena Sofija Lučić, a za kostime Drina Krlić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri