NAPUSTIĆU OVAJ SVET BEZ ŽALJENJA: Slavni francuski glumac Alen Delon nedavno poručio javnosti da je pristalica eutanazije

Goran Čvorović dopisnik iz Pariza

18. 03. 2022. u 22:22

ALEN Delon je pristalica eutanazije. Po onome što je moglo da se čuje u emisiji "Prepustite se izazovu" televizije RTL, čuveni glumac bi želeo da ga njegov sin Antoni isprati na takvo poslednje putovanje.

НАПУСТИЋУ ОВАЈ СВЕТ БЕЗ ЖАЉЕЊА: Славни француски глумац Ален Делон недавно поручио јавности да је присталица еутаназије

Alen sa sinom Antonijem, Foto AP

Kako vreme odmiče, redom odlaze njegovi prijatelji, poput, nedavno, Bernara Tapija ili, u septembru prošle godine, Žan-Pola Belmonda, na čiji ispraćaj je, iako bolestan, došao, baš u pratnji sina Antonija, i nad čijim kovčegom je zaplakao, iako se, neosnovano, govorilo da su za života bili rivali. To ga je, očigledno, navelo da razmišlja i o svom biološkom kraju.

- Pokušaću da se skoncentrišem da ne uradim isto u sledećih pet sati. Ne bi bilo tako loše kada bismo obojica otišli zajedno - govorio je kad je umro Belmondo.

To najbolje pokazuje kakav odnos ima prema "programiranoj" smrti.

- Mrzim ovu epohu. Povraća mi se od nje. Niko ne drži datu reč. Znam da ću napustiti ovaj svet bez žaljenja. Sve je spremno, imam svoj grob u kapeli sa šest mesta - govorio je Delon poslednjih godina, ističući da se obraća Bogorodici, da mu ona donosi olakšanje i da je uvek tu da ga sasluša.

Glumac koji je u novembru napunio 86 godina, i koji je do sada imao dva moždana udara, govorio je prošle godine da ima poslednju želju, da snimi još jedan film, i da posle toga neći imati više šta da uradi. Zna i s kim bi želeo da ga snimi - sa Lizom Azijelos.

Prošlog leta rekao je i da vreme pandemije posmatra s dosta nerazumevanja, kao i da se vakcinisao da ne bi umro od kovida. Već je govorio i o svojoj smrti. Ne želi javnost na sahrani, već skromni oproštaj za vernika. Istovremeno se i izjasnio da podržava eutanaziju.

- Pre svega, zato što živim u Švajcarskoj, gde je to moguće i zato što mislim da je to najlogičnija i najprirodnija stvar. Kada dođemo u određene godine, u jednom trenutku, imamo pravo da odemo mirno, bez odlaska u bolnicu, injekcija i mašina - rekao je.

Poručio je tada i da ima samoubilačke ideje, više nego ranije.

SMRT KOD KOMŠIJA

EUTANAZIJA nije dozvoljena u Francuskoj, ali jeste u Švajcarskoj i Belgiji, gde oni Francuzi koji to žele da učine, odlaze na poslednje putovanje. Od prošle godine to je moguće i u Španiji, a od 2009. u Luksemburgu, koji su takođe francuski susedi. U Holandiji, eutanazija je odobrena još od 2002. Sve su to destinacije za one koji u zemlji potomaka Gala odlučuju da zbog bolesti stave tačku na život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE EVROVIZIJE 2024: (UŽIVO)EVROSONG 2024: Počelo takmičenje u jeku skandala! Francuz PREKINUO nastup, za fizički nasrtaj Holanđani poruču