KLUPKO ZMIJA ISPOD UGLAČANOG KAMENA: Druga sezona "Močvare" predstavljena u Jugoslovenskoj kinoteci

Jelena Banjanin

09. 03. 2022. u 23:06

IZ urbane močvare Beograda i Novog Beograda, druga sezona uspešne detektivske noar serije "Močvara" vodi nas u Sentu, naizgled idilični vojvođanski gradić na obali reke. Uigrani autorski duo, reditelj Oleg Novković i scenaristkinja Milena Marković spremio je intrigantan nastavak u produkciji "Telekoma Srbija" i "Fajerflaja", koji je danas predstavljen u Jugoslovenskoj kinoteci.

КЛУПКО ЗМИЈА ИСПОД УГЛАЧАНОГ КАМЕНА: Друга сезона Мочваре представљена у Југословенској кинотеци

Foto V: Danilov

Novih 10 epizoda, od kojih je poslednja dupla, pratićemo od 11. marta, petkom, subotom i nedeljom, u 21.00, na Superstar TV, a od 12. marta, vikendom, od 20.00, na RTS 1. Prava za prikazivanje serije prodata su u Sloveniji, Hrvatskoj i Severnoj Makedoniji.

- Ideja da se ide u Vojvodinu bila je Olegova. Važna mi je bila multikulturalnost te sredine i postarala sam se da u priču uvedem mađarsku liniju. Za razliku od Beograda, koji u noaru daje čar i zanos mraka poroka, ovde je drugačija situacija. Izgled idilične varoši, suncokreta, polja, boje predivne prirode, doprineli su da se potcrta mračna priroda zločina. Kao divni uglačani kamen ispod kog se nalazi klupko zmija - ističe Milena Marković.

Oleg Novković je rekao da se postojeća mračna atmosfera serije prelila i u nastavak, ali da ima razlika:

- U drugoj sezoni se deo priče u Beogradu odvija kao kontraradnja glavnoj priči u Senti, gde se sudaraju svetovi Mađara, izbeglica, siromašne porodice Karan i bogate porodice Garčević. Dolazak devojke Elene je kamen koji izaziva lavinu događaja.

Njeno ubistvo pokvariće prividnu idilu u Senti i obelodaniti mračne tajne u koje je upletena moćna familija Garčević, ali i drugi žitelji. U istrazi se inspektoru Nikoli Krsmanoviću (Goran Bogdan) i Milki Bjelić (Jana Bjelica) pridružuje inspektor Atila Varga, u tumačenju vojvođanskog glumca Roberta Ožvara.

- Delovi serije odigrani na mađarskom jeziku su u skladu sa geografskim odrednicama. Normalno je da ljudi pričaju međusobno na maternjem jeziku. Jako mi je drago što većinska publika ima priliku da čuje mađarsku melodiju u udarnom terminu - kaže Ožvar.

U nastavku ćemo Miloša Timotijevića videti kao lokalnog moćnika i kontroverznog biznismena Željka Garčevića, a Sonju Kolačarić kao njegovu suprugu i lokalnu doktorku. Oni imaju dve ćerke, a mlađu, Anu, igra Anja Pavićević:

- Ona je razmažena tinejdžerka koja može izgledati kao iritantan lik, ali videće se šta je nagoni da bude takva. Snimanje slobodnih scena nije mi predstavljalo problem, zbog velikog poverenja prema ekipi i verovanja u cilj.

Seriji su se pridružili i bosanskohercegovački glumac Muhamed Hadžović, makedonska glumica Sara Klimoska, kao i Dragan Mićanović, Katarina Marković, Marko Janketić, Lidija Kordić, Nenad Stojmenović, Nina Nešković, Srđan Miletić, Dubravka Kovjanić, Andrej Šepetkovski...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri