U SUBOTU DAN ŽALOSTI U LAJKOVCU: Povodom smrti književnika Radovana Belog Markovića

B. P.

21. 01. 2022. u 14:19

POVODOM smrti književnika Radovana Belog Markovića, subota će u Lajkovcu biti Dan žalosti. Na zgradama javnih ustanova i preduzeća kojima je osnivač Opština Lajkovac zastave će biti spuštene na pola koplja.

У СУБОТУ ДАН ЖАЛОСТИ У ЛАЈКОВЦУ: Поводом смрти књижевника Радована Белог Марковића

Foto V. Danilov

U obrazloženju odluke, koju je doneo predsednik Opštine Lajkovac Andrija Živković, navodi se da je proslavljeni srpski pisac višedecenijskim plodnim stvaralaštvom i jedinstvenim proznim rečnikom dao poseban pečat ovoj varošici, u kojoj je proveo najveći deo života i u njoj stvarao. Prvi je dobitnik Povelje za rad i dostignuća od posebnog značaja za opštinu Lajkovac u oblasti umetnosti i kulture, kao i za izuzetno vredna publikovana umetnička ostvarenja.

Radovan Beli Marković, jedan od najznačajnijih stvaralaca savremene srpske književnosti, podsetimo, preminuo je iznenada u sredu uveče. Komemoracija povodom smrti Belog Markovića biće održana sutra, 22. januara, u 11 časova, u velikoj sali Kulturnog centra „Hadži Ruvim” u Lajkovcu. Opelo i sahrana su u 13 časova na Novom groblju u Lajkovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ZAŠTITA DVORACA I PALATA: Održan okrugli sto posvećen nasleđu u Kulturnom centru Srbije u Parizu