IZLOŽBA "NIGDE ODREĐENO": Radovi Konstantina Patelisa Milićevića u Domu omladine Beograda

V.V.S.

19. 01. 2022. u 13:43

RADOVI mladog grčko-srpskog umetnika Konstantinosa Patelisa Milićevića okupljeni su na izložbi "Nigde određeno" u Galeriji Doma omladine Beograda.

ИЗЛОЖБА НИГДЕ ОДРЕЂЕНО: Радови Константина Пателиса Милићевића у Дому омладине Београда

Arhiva "Večernjih novosti"

Konstantinos Patelis Milićević (24) rođen je u Iraklionu na ostrvu Krit u Grčkoj. Otac mu je Grk, a majka Srpkinja.Diplomirao je 2020. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na Vajarskom odseku u klasi profesora Mrđana Bajića i Radoša Antonijevića. Završio je Master studije 2021. godine na istom fakultetu.

Tokom prošle godine imao je samostalnu postavku "Manako" u Galeriji Kolarčeve zadužbine,a njegovi radovi pojavili su se i na šest zajedničkih izložbi. Ovo je,inače, treće Patelisovo pojavljivanje u Galeriji Doma omladine. U radu kombinuje različite materijale - metal, kamen, gips, drvo, natron, papir, karton, platno, novine, ali i gotove predmete iz svakodnevnog života.

BONUS VIDEO - FIGURINA STARA 7.000 GODINA: Nakon restauracije predstavljena je u Domu kulture u Aleksandrovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!