MESEC NEZAVISNE SCENE U BITEF TEATRU: Od cirkusa do psihorealizma, stendap nastupa i performansa

V.V.S.

04. 01. 2022. u 15:45

NA sceni Bitef teatra, decembar i januar su već tradicionalno otvoreni za gostovanje trupa i umetnika sa takozvane nezavisne regionalne pozorišne scene. Kako poručuju u ovom pozorištu, to je pokušaj beleženja raznorodnih događanja u vaninstitucionalnom teatru, među umetnicima istraživačima, koji nastupaju produkciono i programski samostalno, pa ne podležu repertoarskim uzusima mejnstrim teatra.

МЕСЕЦ НЕЗАВИСНЕ СЦЕНЕ У БИТЕФ ТЕАТРУ: Од циркуса до психореализма, стендап наступа и перформанса

foto: Aleksa Stanković

Žanrovski, stilski i jezički drugačije, ove predstave, formalno i tematski ukazuju na široki opseg istraživanja u pozorišnoj zajednici. Kreću se od cirkusa do psihorealizma, od standap nastupa do revolucionarnih formalnih iskoraka na polju performativnog.

U okviru ovog programa biće viđene trupe i umetnici, čiji se rad uspešno odvija van osnovnih tokova repertoarskog pozorišta, a koji određuju jednu od mogućih smernica razvijanja pozorišnog jezika savremenog teatra. Između ostalih, biće izvedene predstave "Amplituda", "Bruklin i mačke u kontejnerima", Praktični vodič kroz sujeverje","Kolo","Samo jedan" i "Tri žene".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)