DODELJENE NAGRADE "RANKO RADOVIĆ": Među pobednicima "Moderni u Beogradu"

M.A.K.

21. 12. 2021. u 17:34

UDRUŽENjU "Moderni u Beogradu", koji su izložbom "Osmi kilometar" predstavljalo Srbiju na Bijenalu arhitekture u veneciji, jednoglasnom odlukom žirija pripala je jedna od tri nagrade "Ratko Radović", i to u kategotiji - televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije.

ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ РАНКО РАДОВИЋ: Међу победницима Модерни у Београду

Foto promo ULUPUDUS

Istoimeno priznanje za kritičko-teorijske tekstove o arhitekturi, takođe jednoglasno, dodeljeno je Nermini Zagora i Dini Šamić za knjigu "Urbane sobe Sarajeva: Transformacija javnih prostora alatima dizajna enterijera", u izdanju Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, dok je, većinom glasova, nagrada za realizovano arhitektonsko delo Studiju "Remorker arhietkts", za rekonstrukciju poslovne zgrade ne uglu Makedonske i Kondine ulice u Beogradu.

Osnivač nagrade "Ranko Radović" je ULUPUDUS, a dodeljuje se u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom iz Beograda, Fakultetom tehničkih nauka iz Novig Sada (Departman za arhitekturu i urbanizam), Institutom za arhitekturu i urbanizam Srbije, Zadužbininom Ilije M. Kolarca, Urbanističkim zavodom Beograda, WIENERBERGER d.o.o, Inženjerskom komorom Srbije, RTS-om.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a