KAFKIN NADREALNI SVET: Premijera predstave reditelja Veljka Mićunovića u SNP

J. S.

20. 12. 2021. u 14:52

KAFKA je vešto uočavao probleme sa kojima se suočava "običan čovek" u svakodnevnom životu i stvorio je jedan nadrealni svet koji štima po nadrealnim pravilima - kaže reditelj Veljko Mićunović o svojoj novoj predstavi Kafka machine inspirisanoj delima i životom Franca Kafke, koju će publika premijerno gledati 27. decembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

КАФКИН НАДРЕАЛНИ СВЕТ: Премијера представе редитеља Вељка Мићуновића у СНП

Veljko Mićunović, Foto S. DOROŠKI (SNP)

U predstavi igraju Marija Medenica, Aljoša Đidić, Radoje Čupić, Draginja Voganjac, Jovana Mišković, Dušan Vukašinović, Igor Greksa i Marko Savić. Adaptaciju i dramatizaciju komada radila je Kata Đarmati, scenograf je Željko Piškorić, kostimografkinja Marija Marković, a muziku za predstavu radi Irena Popović.

Glumica Marija Medenica ističe da je ova predstava umetnički hrabar iskorak iz većine repertoarskih praksi srpskih pozorišta te da će povesti publiku na introspektivno putovanje.

- Za mene je ovo izlazak iz sopstvene glumačke zone komfora i traganje za sredstvima koja mi nisu do sada bila deo arsenala. Svet ove predstave je sve ono nad čime se većina naših istomišljenika gnuša, ali istovremeno sklanja pogled jer nema rešenje koje bi mogla da ponudi. Zato je pitanje kolektivne odgovornosti veoma važna okosnica našeg zajednickog promišljanja Kafke i njegovog sveta koji je na neki način "gvozdena pesnica u svilenim rukavicama" - kazala je Medenica.

Repriza predstave zakazana je za 30. decembar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!