NOVA KRISTIN U "FANTOMU IZ OPERE": U jednoj od glavnih uloga u Pozorištu na Terazijama debituje Mina Gligorić

V.V.S.

16. 12. 2021. u 16:55

POSLE dve godine pauze, u Pozorište na Terazijama vraća se mjuzikl "Fantom iz opere": predstava (u režiji Juga Radivojevića) biće izvedena 24. i 25. decembar.

НОВА КРИСТИН У ФАНТОМУ ИЗ ОПЕРЕ: У једној од главних улога у Позоришту на Теразијама дебитује Мина Глигорић

Pozorište na Terazijama

Mjuzikl "Fantom iz Opere" prvi put je izveden na londonskom Vest Endu 1986. godine, a na Brodveju dve godine kasnije. Važi za najduže iigran mjuzikl svih vremena, sa preko dvanaest hiljada izvođenja, koje je do sada u svetu videlo oko 140 miliona ljudi.

U premijernoj podeli u ulozi Kristin pojavile su se Marta Hadžimanov i Mirjana Matić,a od ovog meseca u istom liku debitovaće Mina Gligorić. Mina Gligorić je osnovne i master studije solo pevanja završila u klasi prof. Katarine Jovanović na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Dobitnik je brojnih nagrada, pa i priznanja za najboljeg mladog izvođača u 2019.godini, koju dodeljuje revija Muzika klasika, a ove godine osvojila je treće mesto u vokalnoj disciplini na manifestaciji "Armija kulture" u Moskvi - kao predstavnik Srbije u ime Ministarstva odbrane, a pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri