GOSTUJE MONODRAMA "NENAPISANA PISMA": U izvođenju Vanje Milačić na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu

V.V.S.

01. 12. 2021. u 16:37

Na SCENI "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu,u petak, 3. decembra, gostuje monodrama "Nenapisana pisma" u izvođenju glumice Vanje Milačić.

ГОСТУЈЕ МОНОДРАМА НЕНАПИСАНА ПИСМА: У извођењу Вање Милачић на сцени Народног позоришта у Београду

Narodno pozorište u Beogradu

Inspirisana slojevitom ličnošću slikarke Nadežde Petrović, njenim emotivnim i umetničkim nedoumicama, položajem umetnika u tadašnjoj Srbiji i ondašnjim političkim previranjima, Milkica Miletić, književnica iz Čačka, oživela je lik znamenite Srpkinje u svom tekstu  "Nenapisana pisma" . Za scenu ga je adaptirala i režirala Nataša Radulović, u produkciji Gradskog pozorišta Čačak i saradnji sa beogradskom kućom FAME Solutions. 

Nataša Radulović režijala je širom Srbije, njene predstave gostovale su u Moskvi, Jekaterinburgu, Parizu i Hanoveru, a među naslovima izdvajaju se "Ključevi od Leraha" u Beogradskom dramskom pozorištu, "Duet za solistu" u Narodnom pozorištu Sombor, "Božji ljudi" u Pozorištu "Bora Stanković" Vranje i "Bajka o mrtvoj carevoj kćeri" u Teatru "Vuk". 

Predstava "Nenapisana pisma" premijerno je odigrana 11. oktobra u Domu Kulture u Čačku, povodom   148 godina od rođenja naše velike slikarke. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)