NOVO IZDANJE ROMANA VEDRANE RUDAN: “LJubav na poslednji pogled” govori o zlostavljenim ženama

D. B. M.

29. 11. 2021. u 21:40

KAD je nastao, pre skoro 20 godina, bio je ispred svog vremena. Danas je nažalost i dalje aktuelan. Roman "Ljubav na poslednji pogled" Vedrane Rudan je po njenoj oceni i njen najbolji roman, a govori o nasilju u porodici i ženi koja odlučuje da više ne bude žrtva nasilnika.

НОВО ИЗДАЊЕ РОМАНА ВЕДРАНЕ РУДАН: “Љубав на последњи поглед” говори о злостављеним женама

Foto: Printskrin Jutjub/Green Star

- Teško mi je da pišem o ovoj knjizi- napisala je autorka za najnovije, “Lagunino” izdanje. - Nasilje u braku je danas tema o kojoj se snimaju filmovi, serije, pišu knjige. Sve žene sveta morale bi da skupe hrabrost i da kažu koliko lica ima mržnja koju prema tebi oseća ljubav tvog života, otac tvoje dece. I ne, u toj borbi za pravo na život osobe, ne igračke u rukama bolesnika, nikad ne bismo smele da posustanemo.

One koje nisu zlostavljane trebale bi da pomognu svojim nesretnim sestrama. “Ljubav na poslednji pogled” je knjiga o Zlu, priča jedne Tilde koja se spasila. Napisala sam je 2003. godine, u jednom dahu. Je li to knjiga o meni? Jesam li ja Tilda? Bila sam.

Godinama sam legala na sto za seciranje i od gospodara mog života slušala šta treba da učinim da bih bila bolja. Njemu. Živi sam dokaz da se može iskoračiti. Matilda je iskoračila. I vi to možete. Niste lutke, niste igračke, niste 'krive', vi ste ljudska bića koja imaju pravo na duboko disanje. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)