FILM "DRVEĆE PLEŠE" U GLAZGOVU: Na Svetskoj konferenciji biće prikazan projekat DAH teatra

V.V.S.

04. 11. 2021. u 16:18

DAH Teatar će u subotu, 6. novembra, na svetskoj konferenciji povodom klimatskih promena COP 26 u Glazgovu, premijerno prikazati insert iz dokumentarno-umetničkog filma o projektu "Drveće pleše", kao deo programa platforme ITAC - Climate Change koja je, između ostalih, podržala projekat DAH Teatra.

ФИЛМ ДРВЕЋЕ ПЛЕШЕ У ГЛАЗГОВУ: На Светској конференцији биће приказан пројекат ДАХ театра

DAH Teatar

Film, u režiji Strahinje Savića, prati nastanak projekta "Drveće pleše" koji uključuje predstavu"Drveće pleše" (režija Jadranka Anđelić i Dijana Milošević) u saradnji sa Institutom za umetničku igru, premijerno izvedenu 30. oktobra u Beogradu.

Pored predstave koja se izvodi u parkovima, projekat predviđa razgovore, digitalnu platformu, vebinar, film i druge aktivnosti koje povezuju umetnost i ekologiju u cilju aktiviranja građana na zaštitu životne sredine.

Cilj projekta je da podstakne građanske inicijative u zaštiti životne sredine, kako efikasno i konstruktivno reagovati na jednu od najvećih kriza sa kojom se suočavamo danas, krizom opstanka zdrave životne sredine čiji su direktni simptomi klimatske promene i jedan od glavnih uzroka - uništavanje šuma i drveća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)