SLIKE RAZIGRANOG RITMA: Izložba "Četvrt veka posle" u Galeriji `73

M.A.K.

27. 10. 2021. u 17:58

PROGRAM čukaričke u Galerije `73 nastavlja se izložbom slika "Četvrt veka posle" Snežane P. Blagojević.

СЛИКЕ РАЗИГРАНОГ РИТМА: Изложба Четврт века после у Галерији `73

Galerija 73

Postavka će biti otvorena od 27. oktobra u 19 časova, pa do 2.novembra.

- Bežeći od svake naracije, osobito od složenih ikonografskih sadržaja, ona nastoji i uspeva da ostane skoncentrisana isključivo na čisto likovne vrednosti koje se temelje na vizuelno prihvatljivim i pročišćenim kolorističkim harmonijama, na živo razgibanim gestualnim ritmovima unutar uvek dobro izbalansiranih kompozicionih masa- piše o stvaralaštvu Snežane P. Blagojević, za katalog izložbe, Nikola Kusovac , istoričar umetnosti.

- Ipak, čineći ustupak svojoj izrazito lirskoj prirodi ona tako dobijenom plastičnom minimalizmu, gotovo asketskom, određuje asocijativno provokativne nazive poput: Vilinskog plesa, Velikog praska, Svemira, Okeana, Đavoljeg hoda, Svitanja...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!