SVETSKA PREMIJERA FILMA DEJANA PETROVIĆA: Dokumentarac "Prilagođeni" prvi put će biti prikazan na festivalu IDFA u Amsterdamu

D. B. M.

25. 10. 2021. u 15:46

DOKUMENTARNI film "Prilagođeni" Dejana Petrovića imaće svetsku premijeru u takmičarskom programu najvećeg i jednog od najznačajnijih festivala dokumentarnog filma u svetu IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), koji će 34. put biti održan u Amsterdamu, od 17. do 28. novembra.

СВЕТСКА ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА ДЕЈАНА ПЕТРОВИЋА: Документарац Прилагођени први пут ће бити приказан на фестивалу ИДФА у Амстердаму

FOTO: Promo

 "Prilagođeni" je kratkometražni dokumentarac koji nam otkriva jedinstveno prihvatilište za pse u Evropi, mesto u koje se svakodnevno dovoze psi lutalice, uhvaćene na periferiji grada. Uspostavljanjem paralele između azila za pse i društva i prikazivanjem procesa dresure pasa, film ukazuje na univerzalne probleme sa kojima se susrećemo od najranijeg detinjstva, preispitujući potrebu pojedinca da se prilagođava volji drugog, smatrajući ga autoritetom.

Producent, reditelj i scenarista filma je Dejan Petrović, direktor fotografije Dragan Vildović, dok montažu potpisuju Aleksandar Uhrin i Aleksandar Popović. Snimatelj i dizajner zvuka je Nikola Cvijanović, a muziku je komponovao Vojin Ristivojević.

"Prilagođeni" traje 19 minuta i takmičiće se za nagradu za najbolji film u kategoriji kratkometražnog dokumentarnog filma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)