POGORELIĆ PRED NOVOSADSKOM PUBLIKOM: Slavni pijanista nastupiće 10. oktobra u Srpskom narodnom pozorištu

J.S.

01. 10. 2021. u 21:58

JEDAN od najpoznatijih pijanista Ivo Pogorelić, uz pratnju Vojvođanskog simfonijskog orkestra pod upravom maestra Srboljuba Dinića, nastupiće 10. oktobra na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu (20 sati).

ПОГОРЕЛИЋ ПРЕД НОВОСАДСКОМ ПУБЛИКОМ: Славни пијаниста наступиће 10. октобра у Српском народном позоришту

Foto: SNP

Za  publiku Novog Sada Pogorelić, rođenjem Beograđanin (1958) sviraće Koncert za klavir i orkestar br. 2 Frederika Šopena. Orkestar će još izvesti Uvertiru za operu Čarobni strelac Vebera i Simfoniju br. 4 ("Italijanska") Mendelsona.

Tokom više od četiri decenije raskošne pijanističke karijere, Pogorelić je ostvario autentična dostignuća, koja podjednako cene i publika i kritika, dok su njegovi koncerti širom sveta stekli status željno iščekivanih događaja.

Posle zapaženog nastupa na Šopenovom pijanističkom takmičenju 1980. godine, zahvaljujući svom inovativnom tumačenju muzičkih dela i zadivljujućoj izvođačkoj tehnici, Pogorelić je već naredne, 1981. godine, priredio intezivnu seriju koncerata u najprestižnijim koncertnim salama u Evropi, Severnoj Americi, Australiji i Japanu.

Nastupao je sa svim vodećim orkestrima današnjice poput Bečke i Berlinske filharmonije, Londonskog, Bostonskog i Čikaškog simfonijskog orkestra, Njujorške filharmonije... 

Foto: SNP

I danas, posle četiri decenije, Pogorelić istim intenzitetom nastupa i oduševljava publiku širom sveta. Njegova koncertna aktivnost u tekućoj sezoni uključuje nastupe u Evropi i Severnoj Americi i programe u potpunosti posvećene delima Frederika Šopena.

Karte za koncert su u prodaji na blagajni Srpskog narodnog pozorišta, prema radnom vremenu biletarnice po ceni od 6.000 dinara (parter) i 5.000 dinara (balkon).

Produkciju događaja potpisuju Vojvođanski simfonijski orkestar i Muzička omladina Novog Sada, a za prisustvo koncertu neophodno je nošenje zaštitne maske, kao i jedna od navedenih potvrda: o potpunoj vakcinaciji, o preležanoj bolesti Kovid-19 (datum preležane bolesti ne sme biti stariji od šest meseci), o negativnom PCR testu na Kovid-19, ne starijem od 72 sata, ili o negativnom brzom antigenskom testu.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici.

BONUS VIDEO:

OPROŠTAJ OD IVANA TASOVCA: Koncert u čast umetnika u Kolarčevoj zadužbini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)