PROMOCIJA KNJIGE "HRIŠĆANSTVO I UMETNOST": U okviru tribine "Religija i postmoderno doba" u UK "Parobrod"

V.V.S.

09. 09. 2021. u 19:15

U USTANOVI kulture "Parobrod" , u utorak 14.septembra, biće predstavljena knjiga "Hrišćanstvo i umetnost" Vladimira Kolarića - u okviru tribine "Religija i postmoderno doba".

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ХРИШЋАНСТВО И УМЕТНОСТ: У оквиру трибине Религија и постмодерно доба у УК Пароброд

Foto: UK "Parobrod"

Odnos između hrišćanstva i umetnosti ima mnoge implikacije, kako za razumevanje hrišćanstva, tako i umetnosti. Knjiga Vladimira Kolarića (Biblos, Beograd, 2021) donosi eseje i prikaze koji iz različitih uglova posmatraju ovo pitanje, počev od ontološkog i estetičkog problema predstavljanja nepredstavljivog, preko etičkih pa i društveno-političkih implikacija koje umetnost, religija i njihov međusobni odnos sreću u susretu sa ideologijom i instancama moći.

Učestvuju Jana Aleksić, teoretičarka književnosti i pesnikinja, naučni saradnik Instituta za književnost i umetnost u Beogradu Aleksandar Đakovac, teolog, redovni profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Nikola Kolja Božović, vizuelni umetnik, redovni profesor Fakulteta primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu Vladimir Kolarić, pisac, teoretičar kulture i umetnosti, autor knjige "Hrišćanstvo i film".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba