ISPUNJENO MI JE SRCE: Našem slavnom violinisti Stefanu Milenkoviću uručen "Stefan Prvovenčani"

N. Kočović

19. 08. 2021. u 23:10

SLAVNOM violinisti Stefanu Milenkoviću svečano je uručeno ovogodišnje priznanje "Stefan Prvovenčani", koje Raške duhovne svečanosti dodeljuju za izuzetan doprinos srpskoj kulturi.

ИСПУЊЕНО МИ ЈЕ СРЦЕ: Нашем славном виолинисти Стефану Миленковићу уручен Стефан Првовенчани

Laureat Stefan Milenković / Foto Centar za kulturu Gradac

Ovo priznanje našem velikom umetniku uručio je predsednik Opštine Raška Ignjat Rakitić posle koncerta koji, kako su mnogi primetili, nikad veće ime nije održalo u ovoj varoši na Ibru.

- Velika je ovo čast i odgovornost, pogotovo što se dobija jednom u životu i što sam video ko je sve dobio pre mene. "Smrznuo sam se" od pomena imena tih velikana. Biće mi ova nagrada podstrek da nastavim putem kojim koračam već dugo, da nastavim da život u svakom smislu podredim tome da budem umetnik, da budem na misiji da drugima približavam i sa drugima delim klasičnu muziku - kazao je on.

Milenković je nastupio u pratnji orkestra "Kamerata" Akademije umetnosti iz Novog Sada, a iako je koncert održan na otvorenom, bez adekvatnih akustičnih uslova, bio je prezadovoljan kako je sve izgledalo, pogotovo reakcijom publike.

- Bilo je veličanstveno, svirali smo pod mesečinom, doživeo sam osećanje ispunjenosti srca i duše, otelotvorenje naše misije da delimo sa publikom ono što radimo. Na koncertu su bili i oni koji ne slušaju klasičnu muziku i videlo se da su lepo proveli vreme. Posebno sam radostan zbog reakcija dece - kazao je Milenković.

On je odao priznanje organizatorima na tome što su na jednom mestu okupili velika imena srpske kulture, rekavši da je publika mogla da uživa u veoma bogatom i raznovrsnom programu.

- Video sam i da publika ceni sve ovo, a pandemija je povećala entuzijazam prema onome što radimo, svi smo sada shvatili da bez ljudskog kontakta i bliskosti nismo kompletna ljudska bića. Nadam se da ćemo se uz poštovanje mera i oprez ubrzo vratiti normalnom životu - poručio je naš legendarni umetnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju