"ZLATNI KLJUČ" KUPRIJANOVU: Pesnička smotra u Smederevu u oktobru, prestižna nagrada ruskom autoru

J. I.

19. 08. 2021. u 09:12

RUSKI pesnik, Vjačeslav Kuprijanov, dobitnik je "Zlatnog ključa grada Smedereva", prestižne nagrade međunarodnog festivala poezije "Smederevska pesnička jesen", koji se ove godine po 52. put održava od 12. do 14. oktobra.

ЗЛАТНИ КЉУЧ КУПРИЈАНОВУ: Песничка смотра у Смедереву у октобру, престижна награда руском аутору

Foto Smederevska pesnička jesen

- Kuprijanov spada u veliku četvorku ruskog slobodnog stiha, među kojima je i jedan od prethodnih dobitnika priznanja "Zlatni ključ", Vladimir Burič. Takođe, Kuprijanov je sa nemačkog prevodio poeziju austrijskog pesnika Eriha Frida, koji je drugi nosilac ove nagrade, izjavila je Tatjana Lazarević Milošević, predsednica odbora za dodelu nagrade.

- Dragi prijatelji iz Srbije, drage kolege, veoma sam srećan što mi je ove godine dodeljen "Zlatni ključ Smedereva". Zahvaljujem pre svega mojim prevodiocima sa srpskog - Veri Horvat, Nikoli Vujčiću, Jadranki Dubak i mnogim drugim - poručio je Kuprijanov iz Moskve, u pismu Odboru za dodelu nagrade.

- U ovo vreme koje nam preti razdvajanjem zbog nekakvog virusa - tako sitna stvar, a ima tako intenzivan uticaj na naš život - smatram da poezija mora da izdrži, da opstane i da stoji čvrsto kao smederevska Tvrđava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna