"EVO ČOVEKA": Snažne reči Matije Bećkovića na promociji knjige o patrijarhu Pavlu u izdanju Kompanije Novosti i Glasa Crkve (FOTO/VIDEO)

V. M.

13. 07. 2021. u 21:08

VEčERAS, u 20 časova, u šabačkom Glasu Crkve prvi put je promovisana knjiga protođakona dr Ljubomira Rankovića "Evo čoveka", u izdanju Kompanije Novosti i Glasa Crkve.

ЕВО ЧОВЕКА: Снажне речи Матије Бећковића на промоцији књиге о патријарху Павлу у издању Компаније Новости и Гласа Цркве (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V. Mitrić

Knjiga je posvećena životu, radu i delu omiljenog srpskog patrijarha. O knjizi će da govore, pored autora, Jelena Jovović, direktorka izdavačke delatnosti u Kompaniji Novosti i akademik i književnik Matija Bećković. 

Akademik Bećković se tokom govora osvrnuo i na činjenicu da srpski narod omiljenog crkvenog pastira već smatra za sveca.

- Pavle čuda čini. Sa onoga sveta leči ljude, pomaže, i svaki dan se tako neko svedočanstvo čuje. I on sam je na ikonama koje ljudi slikaju a kao što je on sam rekao za vladiku Nikolaja, tako sada važi i za njega: "Ako je svet, to ne može zakasniti" - rekao je Bećković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEZNANJE, PORICANJE I ZABORAV : Filozofsko pozorište u Bitef teatru