ŠEKSPIR OPET U IGRI: Glumačke bravure od 2. do 6. jula na Fruškoj gori

J. S.

20. 06. 2021. u 07:01

PONOVO smo u igri! - rekao je osnivač i direktor Nikita Milivojević u čortanovačkoj vili "Stanković" uoči osmog Šekspir festivala čiji je pokrovitelj Uniqa osiguranje, imajući na umu dve realnosti - još uvek prisutan korona virus i aktuelno prvenstvo Evrope u fudbalu.

ШЕКСПИР ОПЕТ У ИГРИ: Глумачке бравуре од 2. до 6. јула на Фрушкој гори

Foto: N. Karlić

Ovogodišnji festival trajaće od 2. do 6. jula, a publika će imati priliku da na kamenoj pozornici sa prelepim pogledom na Dunav uživa u glumačkim bravurama Šekspirovih likova u predstavama iz Francuske, Italije, Makedonije i Srbije.

Festival će 2. jula u 20 sati otvoriti predstava "Tragedija Hamleta" Pitera Bruka koju će izvesti pariska trupa Des Lumires et des Ombres u režiji Gi Pjer Kuloa. U ovoj predstavi osmoro glumaca igra čak 14 likova.

Sutradan, 3. jula, Narodni teatar iz Bitolja predstaviće se komadom History of mother fuckers - Koriolan režisera Andraša Urbana. Narednog dana na programu je "Moj Šekspir" po konceptu Nikite Milivojevića, svojevrstan "tok šou" koji vodi Svetozar Cvetković. Proslavljeni glumac je izrazio nadu da će na budućim festivalima posvećenim Šekspiru i mlađe generacije reditelja i glumaca rado predstaviiti svoja ostvarenja.

Novina je da će četvrta predstava a reč je o "Magbetu" (Sardegno teatro) koju je režirao Alesandro Sera, biti odigrana oktobra ove godine u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.Reč je o ostvarenju koje od 2017. godine učestvuje na svetskim festivalima, ali se jedan član ansambla inficirao virusom korona te je dogovoreno da se ova predstava ipak odigra ali tek na jesen. Za ovu predstavu ulaznice će u septembru biti puštene u prodaju.

PLAKAT

PAŽNjU je privukao i plakat za ovogodišnji festival: podmlađeni Šekspir je u skladu sa evropskim šampionatom u fudbalu "obučen" u dres sa brojem osam na grudima što simboliše redni broj festivala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)