OSMI ŠEKSPIR FESTIVAL: Teatar ponovo u igri

M. N. M.

18. 06. 2021. u 19:47

PREDSTAVA "Tragedija Hamleta" čuvenog Pitera Bruka u izvođenju francuskog teatra Des Lumires et des Ombres, koju je režirao Gi Pjer Kulo, otvoriće 8. "Šekspir festival" u Vili Stanković u Čortanovcima.

ОСМИ ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ: Театар поново у игри

foto promo/ šekspir festival

Jedinstveni međunarodni festival će od 2. do 6. jula predstaviti program sačinjen od savremenih svetskih produkcija Šekspirovih dela, iz Francuske, Italije, Makedonije i Srbije.  Na centralnoj festivalskoj lokaciji, u Vili Stanković, nastupiće Narodni teatar Bitola predstavom History of motherfuckers - Korolian u režiji jednog od najznačajnijih savremenih reditelja u našoj zemlji, Andraša Urbana, a biće izveden i "Moj Šekspir" Nikite Milivojevića, neočekivana forma u kojoj glumci najvećeg dramskog pisca smeštaju u sadašnjost predstavljajući ga kroz dogodovštine iza scene i iskustva stečena kroz nastupe u Šekspirovim dramama. U pratećem festivalskom programu, publika će u Kulturnom centru Novog Sada moći da pogleda filmske adaptacije Šekspirovih dela, "Korolian" i "Bura". Za oktobar je planiran čuveni "Makbet" u produkciji  Sardegna Teatro / Compagnia Teatropersona iz Italije, koji se igra širom planete a u okviru programa "Šekspir festivala" dolazi i u Srpsko narodno pozorište.

 - Ponovo smo u igri! Godinu dana bili smo izbačeni iz nje - ali evo nas ponovo na pozorišnom terenu. Evropsko prvenstvo u fudbalu dalo nam je podsticaj da i Šekspira ove godine obučemo u festivalski dres, sa brojem 8! Osmi po redu Šekspir festival od 2. do 6. jula oživeće ponovo predivni ambijent Vile Stanković. Biti - il` ne biti... Biti - naravno! Dobro došli! - poručuje Nikita Milivojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!