ZAJEDNIČKI PODUHVAT BIBLIOTEKE GRADA BEOGRADA I AMBASADE KANADE: Izložba povodom osamdesetogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa

D. B. M.

18. 06. 2021. u 15:45

IZLOŽBA, koju priređuju Biblioteka grada Beograda i Ambasada Kanade biće otvorena 24. juna na platou ispred BGB (Knez Mihailova 56).

ЗАЈЕДНИЧКИ ПОДУХВАТ БИБЛИОТЕКЕ ГРАДА БЕОГРАДА И АМБАСАДЕ КАНАДЕ: Изложба поводом осамдесетогодишњице успостављања дипломатских односа

BGB

Izložba, povodom 80 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Beograd-Otava, nalaziće se u izlozima Biblioteke grada Beograda koji gledaju na Knez Mihailovu i Rajićevu ulicu. Postavka se sastoji od arhivskih dokumenata, fotografija i bilateralnih ugovora koji svedoče o kontinuitetu čvrstih veza između Srbije i Kanade.

Iako su diplomatski odnosi otpočeli još u 20-tim godinama prošlog veka, za zvanični početak diplomatskih odnosa između Beograda i Otave smatra se ukaz kralja Petra II Karađorđevića od 30. maja 1941. potpisanog u Jerusalimu kada je naloženo otvaranje Poslanstva Kraljevine Jugoslavije sa sedištem u Otavi.
Na izložbi će govoriti Džajlz Norman, ambasador Kanade u Srbiji i Jasmina Ninkov, direktor Biblioteke grada Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024