GOSTOVANJA VRHUNSKIH UMETNIKA: "ArtLink" festival otvara Simfonijski orkestar i maestro Bojan Suđić

D. B. M.

14. 06. 2021. u 14:50

KROZ muzičke nastupe i sinergiju sa kulturnim nasleđem i prirodom, zajedno sa najtalentovanijim umetnicima iz Srbije, regiona i sveta, ovogodišnji "ArtLink" festival, koji počinje sutra, predstaviće jedinstven koncept umetničkog festivala.

ГОСТОВАЊА ВРХУНСКИХ УМЕТНИКА: АртЛинк фестивал отвара Симфонијски оркестар и маестро Бојан Суђић

Foto: ArtLink

Festival će otvoriti Simfonijski orkestar RTS i maestro Bojan Suđić koncertom u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Kao solistkinja nastupiće violinistkinja Una Stanić.

Narednih dana na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine nastupiće vrhunski evropski umetnici - danski duo Tanja Zapolski i Toke Meldrup, pijanista Vaško Dantaš iz Portugala, francuski pijanista Mišel Dalberto, italijanski pijanista Alberto Fero , Kamerata Balkania i Kamerata Akademika sa Stefanom Milenkovićem.

Pored toga, program festival, koji traje do 11. septembra, odvijaće se i na četiri tvrđave u Srbiji - Beogradskoj, Golubačkoj, Pirotskoj i Petrovoradinskoj sa idejom da se promoviše kulturno nasleđe.

Na koncertima na otvorenom nastupiće i gitarista Vojin Kocić sa gudačkim ansamblom, mladi talenti "ArtLink" festivala i drugi gosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a