IZLOŽBA “AKT” ZEKE STANKOVIĆA: Galerija Kulturnog centra u Paraćinu na otvaranju prepuna ljubitelja fotografije (FOTO)

Z. Rašić

05. 06. 2021. u 22:21

IZUZETNO velika posećenost izložbe fotografija “Akt” Slaviše Zeke Stankovića (47), čijem je otvaranju osim ljubitelja fotografije prisustvovao sam autor i veliki broj članova paraćinskog Foto-kino kluba, koji je i organizator događaja, uz Kulturni centar, pokazao je da su se Paraćinci baš zaželeli živih susreta sa umetnicima.

ИЗЛОЖБА “АКТ” ЗЕКЕ СТАНКОВИЋА: Галерија Културног центра у Параћину на отварању препуна љубитеља фотографије (ФОТО)

Foto: KC Paraćin

Stanković je jedan od najpoznatijih umetničkih fotografa Srbije koji se skoro isključivo bavi ženskim aktom, a u Galeriji Kulturnog centra u gradu na Crnici izloženo je pedeset takvih umetničkih ostvarenja.

Maja Stošić, predsednica FKK “Paraćin”, predstavljajući kolegu po foto-aparatu, rekla je da joj je izuzetno drago što je upravo Zekina izložba prva koju organizuje njihov klub posle dužeg peioda zatišja zbog epidemije, a ujedno je za naredni period najavila serijal foto-izložbi. Inače, otvaranju postavke prisustvovalo je više fotografa niškog kluba “Fon”, čiji je član Stanković, a došli su i prijatelji kluba iz Zaječara.

Foto: KC Paraćin

Od samog starta svog bavljenja fotografijom devedesetih godina prošlog veka, Stanković se okrenuo žanru ženskog akta, kojim se danas skoro isključivo bavi i koji je tema na desetine njegovih samostalnih izložbi, uključujući i aktuelnu u Paraćinu. Član je Foto-saveza Srbije od 2003. godine, koji ga svrstava među deset najboljih umetničkih fotografa u našoj zemlji. Zvanje majstora umetničke fotografije stekao je 2012. Recenzenti njegovih postavki često ističu da Stankoviću za stvaranje ne treba savremena tehnika niti studio, jeer on stvara u okruženju u kojem se našao i koji mu odgovara po senzibilitetu.

Izloženi radovi nastali su u periodu od dve decenije i biće postavljeni u Galeriji stare zgrade Kulturnog centra naredne dve nedelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere