OPERA "BASTIJEN I BASTIJENA" U GRAČANICI: U okviru Vidovdanskih svečanosti gostuje ansambl Narodnog pozorišta iz Beograda

V.V.S.

04. 06. 2021. u 15:39

U OKVIRU Vidovdanskih svečanosti ovoga meseca u Gračanici, Narodno pozorište iz Beograda gostovaće, u nedelju, 6.juna, sa jednočinom operom Volfganga Amadeusa Mocarta "Bastijen Bastijena".

ОПЕРА БАСТИЈЕН И БАСТИЈЕНА У ГРАЧАНИЦИ: У оквиру Видовданских свечаности гостује ансамбл Народног позоришта из Београда

Narodno pozorište

Interaktivna operska predstava za decu i mlade "Bastijen i Bastijena" biće održana u Domu kulture u Gračanici, pod dirigentskom upravom Stefana Zekića i u režiji Ane Grigorović. Solisti Siniša Radin (Bastijen), Milica Damjanac (Bastijena), Miloš Šljivić (Kolas), i glumica Bojana Bambić (Kolina).

U predstavi učestvuju i članovi Orkestra Opere Narodnog pozorišta - prva violina Edit Makedonska, druga violina Svetlana Dragićević, viola Mirko Crnojević, violončelo Siniša Jovanović, oboa Marija Lazić, klavir Nada Matijević. Scenograf je Jasna Saramandić,a kostimograf Katarina Grčić Nikolić,

Kako navode i nacionalnom teatru, ovim gostovanjem Narodno pozorište podstiče razvoj nove mlade pozorišne publike na teritoriji Kosova i Metohije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)