MOCART I HAJDNE NA DAR: Besplatan koncert na Kolarcu

Novosti online

31. 05. 2021. u 21:59

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je večeras koncertu Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, koji je održan u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Koncert pod nazivom „Budimo odgovorni, slušajmo klasiku“ čuveni ansambl darovao je, uz besplatan ulaz, građanima.

МОЦАРТ И ХАЈДНЕ НА ДАР: Бесплатан концерт на Коларцу

Foto: MO Odbrane

Na programu koncerta bili su Mocartova Noćna serenada br. 6, K.239, De-dur, i Koncert za flautu i orkestar br.1, K.313, Ge-dur, te Hajdnova Simfonija br.45, fis-mol. Nastupili su solisti iz orkestra Umetničkog ansambla „Stanislav Binički” - Danica Ilić, flauta, Uroš Kovandžić, violina, Nataša Milošević, violina, Slobodan Pavlović, viola, i Aleksandar Lučić, kontrabas. Orkestrom je dirigovala maestralna Katarina Božić.

Foto: MO Odbrane

 

Publika u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine ispunjene do poslednjeg mesta, uz poštovanje epidemioloških mera, burnim aplauzom nagradila je sve izvedene kompozicije izuzetno nadahnutih muzičara i mlade dirigentkinje. Neobična sinergija umetnika željnih nastupa i publike kojoj nedostaje kvalitetna klasika, obojila je ovo veče Mocarta i Hajdna.

Za večerašnji koncert iz ciklusa „Odabrali smo za vas“ posvećen epohi klasicizma, za koji su se besplatne ulaznice mogle preuzeti od nedelje na biletarnici, vladalo je ogromno interesovanje publike. Budući da su na snazi i dalje epidemiološke mere koje ograničavaju broj posetilaca u koncertnim dvoranama, veliki broj ljubitelja klasične muzike, na žalost, ostao je bez ulaznice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)