KOLO SVILENOG KONCA: Ciklus onlajn koncerata "Muzikom kroz muzej"

M.A.K.

24. 05. 2021. u 19:24

ISTORIJSKI muzej Srbije i udruženje "UNICA ART" nastavljaju sa ciklusom besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike, "Muzikom kroz muzej", u okviru koga će, 27. maja u 19 časova, nasupiti duo "SHAKE & SPEAR", koji čine violinista Ivan Simeunović i pijanista Milivoje Veljić.

КОЛО СВИЛЕНОГ КОНЦА: Циклус онлајн концерата Музиком кроз музеј

IMS

Njihov nastup moći će uživo da se prati na "Jutjub" kanalu i "Fejsbuk" stranici Istorijskog muzeja Srbije.

Na repertoaru 12. kocerta iz ove serije, koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, su kompozicije iz "Kosovskog ciklusa", "Svilen konac i kolo svilenog konca", "Sejdefu majka buđaše", "Momačko kolo", splet narodnih pesama, "Grana od bora" i "Pašona kolo". Osobenost koncerta u okviru ciklusa je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe IMS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)