KO JE OTROVAO ANJU? Treća sezona popularne serije "Tajne vinove loze", od 12. februara, na Superstar TV

J. BANjANIN

10. 02. 2024. u 05:00

DUGOOČEKIVANA treća sezona popularne serije "Tajne vinove loze" biće premijerno emitovana, od 12. februara, radnim danima, u 21.00, na Superstar TV, a očekuje nas od 19. februara, radnim danima, u 20.05 i na Prvom programu RTS. Ovaj nastavak drame, nastale po ideji Dejana Karaklajića, koju je u priču pretvorila naša poznata književnica Mirjana Bobić Mojsilović, povešće nas kroz niz uzbudljivih događaja, zapleta i intriga koji će dodatno produbiti sagu o porodičnim rivalstvima, ljubavi i tajnama.

КО ЈЕ ОТРОВАО АЊУ? Tрећа сезона популарне серије Тајне винове лозе, од 12. фебруара, на Суперстар ТВ

Foto R. Vladić/P. Popović

Novih 36 epizoda kao reditelji ponovo potpisuju Ana Maria Rossi i Gorčin Stojanović, scenaristi su Iva Mitrović i Marko Mandić, a u produkciji kuća "Telekom Srbija" i MET RO Productions.

U prvoj sezoni, mladalačka ljubav je ponovo povezala dvoje, naizgled, nesrodnih vinogradara. Vera Smiljanić (Sloboda Mićalović) iz Negotinske Krajine, samostalna žena koja sama odgaja sinove Marka (Marko Vasiljević) i Nemanju (Dragan Dragi Petrović), održava mali vinograd i pravi vino "teodora", od posebne vrste loze po imenu bagrina. Na Paliću, Vuk Tomović (Vojin Ćetković) je posle smrti tasta, ali i poslovnog partnera Radula Mišića (Miodrag Krivokapić), nastavio da vodi veliku vinariju "Tomović" i da pomaže bratu Zoranu (Nebojša Milovanović) i sestri Ruži (Anita Mančić). Ljubav Vere i Vuka je bila jaka, pa je posle mnogo protivljenja Vukova supruga Jelena (Milica Zarić) odlučila da se razvede i uplovi u romantičnu vezu sa advokatom Simonovićem (Ivan Tomić).

Druga sezona serije "Tajne vinove loze" završila se dirljivom scenom u kojoj glavni junaci, Vuk i Vera, stoje pred vratima njene hotelske sobe u Paliću i zaljubljeno se gledaju. Pre toga je Vuk otvorio novi salaš, koji su napravile njegova sestra Ruža i snaja Lina (Sena Đorović), i predstavio vino "novi početak", koje je stvorio njegov brat Zoran. Na otvaranje salaša došla je i Vera, koja nije videla Vuka nekoliko meseci jer su se rastali, ali Ruža joj je rekla da je nepoželjna i zato je otišla u lokalni hotel. Uporno tragajući za svojim poreklom, Vera je saznala da je njena majka Milica (Dragana Mićalović) bila žrtva silovanja Tadije Tomovića (Miodrag Krstović) i da ga je tada udarila peglom. Vera je teška srca odlučila da ne može da bude sa Vukom jer je njegovog dedu Tadiju ubila njena majka, doduše u samoodbrani...

Foto R. Vladić/P. Popović

Marko Vasiljević i Jovo Maksić

- I otprilike tu počinje naša treća sezona, odnosno 75. epizoda. Imamo preskok u vremenu i Vera sada živi na severu, u kući Tomovića, dok je Vukov i Verin sin Marko ostao u istočnoj Srbiji da vodi vinariju "Smiljanić" i pravi vino "teodora" od čuvene sorte bagrina. Ovoga puta snimali smo i u Istri, gde Tomovići kupuju vinariju za Vukovu i Jeleninu ćerku Anju (Vanja Nenadić) jer želi da se osamostali i tamo pravi svoje novo vino. Treća sezona počinje velikom svetkovinom u kući Vuka Tomovića na Paliću, ali na kraju prve, odnosno 75. epizode serije, dešava se nešto neočekivano što zapravo predstavlja okosnicu cele sezone - kaže za "TV novosti" Dejan Karaklajić.

Sam početak trećeg dela "Tajni vinove loze" nas vodi godinu dana u budućnost, na dan Anjine svadbe. Međutim, nad radosnim događajem se nadvija tama kada Anja ispije otrovno vino. Dok je Vukova naslednica u komi i bori se za život, članovi porodica Tomović i Smiljanić pokušavaju da doznaju šta se dogodilo i ko je kriv. Istina o ovom zločinu će ih dovesti do mračnih tajni i neotkrivenih sukoba.

Foto R. Vladić/P. Popović

Vojin Ćetković

Vraćamo se godinu unazad kako bismo ispratili događaje koji su doveli do Anjine svadbe, ali i pokušaja njenog ubistva. Upoznajemo nove likove, potencijalne krivce. Da li je za Anjino trovanje odgovorna Ines Brunjak (Lucija Šerbedžija) - enološkinja s kojim je Anja pravila malvaziju u Istri, ali i nova Verina konkurentkinja u borbi za Vukovo srce? Ili možda njen sin Matej (Rok Juričić) - Anjin mladoženja? Tu su još i Inesin ljubomorni bivši muž Josip (Goran Šušljik), zatim Sloba Grbić (Ivan Zarić), biznismen koji ulazi u sukob sa Vukom, ali i zavodi Veru, kao i Jagodinac (Sergej Trifunović), zelenaš sa juga, kod koga Marko ulazi u kockarski dug. Svi oni dodatno komplikuju već napetu situaciju. Tu je, na posletku, i Bogdana (Staša Nikolić), misteriozna mlada majka koja, u begu od muža nasilnika, pronalazi utočište kod Ruže i Line na salašu.

- Bogdana je zanimljiv lik oko kojeg se vrti mnoštvo problema i zapleta. Ona je umešana u gotovo sva dešavanja i povezana sa sumnjivim likovima iz prethodnih sezona. Ne bih smela da otkrijem da li je Bogdana dobra ili loša jer njen lik je izuzetno intrigantan i mislim da je to ključ svega što se događa. Treća sezona ima više tajni nego vina i radnja je kompleksna i dinamična - ističe za "TV novosti" Staša Nikolić.

Tokom prve dve trećine nove sezone gledamo kako rastu tenzije među novim, ali i starim likovima, što kulmnira događajima na Anjinoj svadbi. Poslednja trećina donosi nam eksplozivne sukobe Vere i Ruže, Zorana i Line, Ivana i Marka, kao i Vuka i Vere. Ali, stiže i razrešenje dramskih i trilerskih tenzija. Saznaćemo ko stoji iza trovanja i da li je otrovno vino uopšte bilo namenjeno Anji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?