"IGRA SUDBINE" NE POSUSTAJE: Letnja pauza za najdugovečniju domaću seriju, nastavak od jeseni

J. BANjANIN

09. 07. 2023. u 18:00

OVO leto donelo je promene u programskoj šemi mnogih televizija, a naročito Prve TV.

ИГРА СУДБИНЕ НЕ ПОСУСТАЈЕ: Летња пауза за најдуговечнију домаћу серију, наставак од јесени

Foto A. Krstović

Od ponedeljka, 3. jula, u terminu od 19.10, posle skoro četiri godine u naše domove vratila se serija "Sinđelići", a telenovela "Od jutra do sutra" se "preselila" u kasniji termin od 21.15. To znači da je najdugovečnija srpska serija, koja do sada broji skoro 800 epizoda i pet sezona, "Igra sudbine", otišla na letnju pauzu. Ipak, uskoro će se ekipa ponovo okupiti na setu, a gledaoci od jeseni pred malim ekranima uz nove epizode.

Od početka emitovanja serija "Igra sudbine" suočila se dva puta sa promenama, prvo produkcije, potom i scenarista. Prve dve sezone radila je Smart Media Production, a potom je proizvodnju preuzela Innovative Production. Do sada je najkraća sezona bila četvrta, sa 70 epizoda, kada je "Igra sudbine" otišla na pauzu zbog Svetskog prvenstva u fudbalu.

Kasnije se ispostavilo da su glavna glumica, Milica Milša i njen suprug, Žarko Jokanović, inače scenarista od prve epizode, napustili seriju. Posle mesec dana "Igra sudbine" je vraćena na male ekrane, a to je značilo početak nove sezone, čiji scenario potpisuje tim scenarista, predvođen autorima serije Nikolom Burovcem i Danijelom Đurićem. Upravo završeni peti ciklus broji 198 epizoda i to je ujedno najduža sezona posle prve koja je imala 311 epizoda. Sa šestom sezonom u planu, "Igra sudbine" se probila u vrh liste naših serija sa najvećim brojem sezona, iza sitkoma "Aviondžije" i krimi-drame "Ubice mog oca".

Dragana Mićalović, Foto A. Krstović

Poslednja emitovana epizoda "Igre sudbine", 795. po redu, donela je i veliki obrt na samom kraju. Una Hristić (Dragana Mićalović), koja je zbog bolesti izgubila pamćenje, napokon se prisetila svega. Uz pomoć tete Lile (Zlata Numanagić), našla je svoju staru haljinu i setila se celog života, veridbe i venčanja sa Lukom (Stevan Piale). Sa druge strane, Vukašin (Slobodan Ćustić) je doživeo srčani udar i potom nestao iz bolnice. Na kraju večeri, Ivan (Vladan Savić) i Olga (Kristina Savić) dolaze u vilu Kanačkih kako bi svima saopštili da su se verili, ali stigao je i inspektor Cole (Ivan Tomić) sa policajcima zbog Alekse (Luka Raco) i Luke. Dok je Sofija (Matea Milosavljević) sa Maksimom (Saša Joksimović) pratila kako se šire vesti o Senkinoj (Sofija Rajović) prošlosti, saznala je za nesreću autobusa na liniji Beograd-Ljubljana. Pitanja se nižu...

Zašto su Luka i Aleksa uhapšeni? Šta će biti sa Vukašinom? Da li je moguće da će umreti kao i Ada Kanački? Da li je Una Zvrk zaista poginula u saobraćajnoj nesreći na putu za Sloveniju? I za kraj, ono što verovatno sve najviše zanima - hoće li Luka i Una Hristić konačno biti zajedno? Na razrešenje ovih dilema ljubitelji zgoda i nezgoda porodica Kanački i Ožegović moraće da se strpe nekoliko meseci dok ne stignu novi zapleti, ljubavi i intrige.

U sezoni za nama "Igru sudbine" su obogatila dva značajna glumačka imena - Ljubomir Bandović i Vojislav Voja Brajović. Pre nekoliko meseci, na proslavi 700. epizode, producent i autor Nikola Burovac je u izjavi za "Novosti" obećao da će u toku godine sigurno imati još nekog specijalnog gosta. Ovo je nedavno, gostujući u jednoj emisiji, potvrdila i jedna od glavnih glumica, Olja Lević, koja igra Milu:

- Biće mnogo novih obrta, koje će začiniti novi glumci. Očekujem da će biti novih, zanimljivih likova. Za neke sam čak načula, ali ne smem ništa javno da iznosim. Biće jakih i zanimljivih glumačkih imena, kao što je bilo prethodne sezone kada smo imali dobra osveženja.

Voja Brajović, Foto Innovative Production Prva

Uprkos turbulencijama koje su imali u prošloj sezoni, Olja je rekla da će Aleksa i Mila ostati zajedno, jer je njihova ljubav velika.

- Šteta je da se takav par razdvoji. Aleksa i Mila treba da služe današnjoj omladini kao primer čistog i iskrenog odnosa, punog poverenja i poštovanja. Nekada to bude poljuljano, ali uprkos raznim neprilikama u kojima se likovi nalaze, kao i ljudi u životu, trebalo bi da poštuju jedni druge i da imaju poverenje - zaključila je glumica.

Inače, pomenuta serija "Od jutra do sutra", u produkciji Smart Media, polako se sa emitovanih 230. epizoda približava kraju, koji bi trebalo da usledi oko 300. nastavka.

Ako bude kako je trenutno planirano, poslednja epizoda serije o životu slavnih voditelja iza kulisa biće emitovana pred kraj leta, odnosno na prelazu u novu TV sezonu. Iako je to bila tradicija proteklih godina, na jesen nije planirana nijedna nova serija iz produkcije Smart Media. Sa druge strane, postoji mogućnost da iz "kuhinje" Innovative Production tada stigne nastavak serije "Mala supruga", sa promenjenim nazivom i drugim glavnim glumcima.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)