OBRT NA SUĐENJU ZA UBISTVO STARCA: Zlatko prvo osuđen, pa oslobođen za strašan zločin

S. KOSTIĆ

21. 05. 2021. u 09:06

PETOČLANO sudsko veće Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, oslobodilo je prvostepenom presudom optužbe Zlatka Kavičkog (51) iz Stare Pazove, da je izvršio krivično delo teško ubistvo u razbojništvu.

ОБРТ НА СУЂЕЊУ ЗА УБИСТВО СТАРЦА: Златко прво осуђен, па ослобођен за страшан злочин

Foto S. Kostić

Tokom ponovljenog sudskog procesa, veće je analiziralo sve dokaze, ali nijedan nije postojao koji bi povezao Kavičkog sa ubistvom Andrije Klinke (82) nekadašnjeg Partizanovog gimnastičara iz Stare Pazove. Posle dve i po godine provedene u pritvorskoj jedinici KPZ, Kavički je sada na slobodi. Na ovu odluku tužilaštvo ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

Ovo je, inače, druga po redu presuda, pošto je prvu, kojom je Kavički 16. juna prošle godine bio osuđen na 20 godina zatvora, ukinuo Apelacioni sud u Novom Sadu.

Prema optužnici, Kavički je bio osumnjičen da je 7. decembra 2018. u Ulici Jana Kolara 68 u Staroj Pazovi sa najmanje šest udaraca metalnom šipkom usmrtio Klinku u kući u kojoj je živeo sam. Zločin je otkriven tri dana kasnije, a Kavički je uhapšen na osnovu raspisane međunarodne poternice od strane Interpola Beograd na području Teslića u Republici Srpskoj, gde ga je taksi odvezao tog 7. decembra u večernjim satima.

Na ponovljenom suđenju, medicinski veštaci nisu mogli da se izjasne o tačnom vremenu smrti, već su rekli da je smrt nastupila najranije dva dana pre i najkasnije do četiri dana posle 7. decembra, što se ne uklapa sa optužnicom, jer je Kavički 7. decembra uveče već otišao za Bosnu i Hercegovinu.

- Sud se nije bavio da li je Kavički nevin, već da li ima dokaza da bude osuđen. Nijedan DNK nije povezao Kavičkog sa ubijenim, jer nije pronađen ni u kući ubijenog, a ni Andrijin kod osumnjičenog. Čak i na metalnoj šipki, koja je pronađena nekoliko dana nakon otkrivenog zločina, jer na njoj je samo krv ubijenog, dok krvi osumnjičenog nema - kaže sudija Miodrag Rosić, dodajući da ne pamti da je skoro vodio ovako kompleksan slučaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije