POVERENJE SABORCU IZ SAČEKUŠE: Neverovatna priča o usponu vozača u „kavačkom klanu“

Novosti online

22. 04. 2021. u 22:10

ČOVEK od poverenja. Onaj koji gotovo i da ne priča, odnosno „mali koji zna da ćuti”.

ПОВЕРЕЊЕ САБОРЦУ ИЗ САЧЕKУШЕ: Невероватна прича о успону возача у „кавачком клану“

Foto: P.Milošević

Ovo je ukratko opis Jovana Mirković, dojučerašnjeg vozača vođe kavačkog klana Slobodana Kašćelana, koga je Beograd po poternici Interpola izručio zvaničnoj Podgorici.

A kako je sve krenulo… Košćelan je tokom skrivanja u Srbiji 2016. godine angažovao Mirkovića da mu bude vozač. Na samom početku saradnje Mirković je spasio život šefu i to pod kišom rafala. 

Tog 26. juna 2016. godine Kašćelan je upao u sačekušu. Oko 21.30 sati, u Ulici Vase Stajića u Novom Sadu, Kašćelan je bio u crnom „audiju A6”, cetinjske registracije kada su ođeknuli rafali. U rafalnoj paljbi je ispaljeno više od 15 metaka, tri su prošla kroz staklo na vratima vozača, jedan je završio u stubu koji deli prednja i zadnja vrata i jedan u zadnjem staklu „audija A6".

Na njih je pucao napadač na motoru, kasnije će se ispostaviti da je na orozu bio Saša Vidović iz Bijeljine. 

Kašćelan je u napadu teško povređen, tačnije dobio je metak u stomak pa je zbrinut u Urgentnom centru, ali je njegov telohranitelj Vlada Vučković iz Herceg Novog zadržan na lečenju.

Posle ovog napada, Kašćelan je izjavio prijateljima da je Mirković dobar „mali”. Onda je krenuo i vozačev vrtoglavi uspon u hijerahiji klana.

NAPADAČ SE UBIO U ĆELIJI

NEUSPELI napadač na Kašćelana - Vidović (34) iz Bijeljine, koji je u trenutku napada imao 34 godine, otkriven je posle nekoliko meseci. On je zbog ubistva člana auto-mafije sa Pala Aleksandra Stankovića osuđen na 19 godina zatvora u Republici Srpskoj, a potom se ubio u Kazneno-popravnom zavodu u Foči, gde je služio kaznu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)