BADŽIN UBICA OSTAJE MISTERIJA: Prošlo je gotovo četvrt veka od brutalne likvidacije nekadašnjeg zamenika ministra policije Radovana Stojičića

J. D. Lj.

12. 04. 2021. u 08:00

NAVRŠILE su se ravno 24 godine otkako je, u noći između 10. i 11. aprila 1997. u beogradskom restoranu "Mama mia" u Resavskoj ulici, ubijen general-pukovnik Radovan Stojičić Badža, tadašnji zamenik ministra srpske policije.

БАЏИН УБИЦА ОСТАЈЕ МИСТЕРИЈА: Прошло је готово четврт века од бруталне ликвидације некадашњег заменика министра полиције Радована Стојичића

Policija u centru Beograda posle Stojičićevog ubistva

Njegov ubica do dana današnjeg nije pronađen, kao ni pravi motiv Stojičićeve likvidacije.

Dok je sedeo u restoranu za stolom sa sinom i prijateljem, prišao im je napadač, s čarapom na glavi i licu. Gostima je kratko zapretio "da legnu na pod", a onda iz automatske puške ispalio sedam hitaca ka Stojičiću. Pogodilo ga je šest u vrat i glavu.

Napadač je istrčao iz restorana, ispalivši još jedan rafal u izlog i od tada mu se izgubio svaki trag.

Zatečeni događajem, nadležni istražni organi tada su, najpre, u istrazi i osudi ubistva svog najboljeg policajca, upotrebili termin "terorizam" sumnjajući na to da je Stojičić likvidiran u cilju "destabilizacije zemlje", a da su i naručilac i izvršilac zločina strane obaveštajne službe.

Međutim, kako su godine odmicale, istraga je išla u više pravaca. Jedna od verzija je da je Badžinu likvidaciju naručio "jedan biznismen", jer mu je, navodno, ovaj dugovao mnogo novca.

Po drugoj, Stojičić je ubijen iz osvete za smrt Vojislava Raičevića, poznatijeg kao Voja Amerikanac, vođe klana "Amerika", koji i danas ima jednu od vodećih uloga u trgovini drogom iz Južne Amerike.

TORBA S PARAMA?

ISTRAGA Stojičićevog ubistva svih ovih godina nije dala rezultate, niti je izvršilac zločina identifikovan. Ostala je, takođe, i tajna o nikad nepotvrđenoj informaciji da se kraj stola, za kojim je Badža usmrćen, nalazila torba, navodno puna novca. Da li je novac bio razlog likvidacije generala policije ili je neki drugi motiv u pitanju, ostaje nepoznanica do današnjeg dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZBODEN MUŠKARAC U KRUŠEVCU: Lekari mu se bore za život