MAJA TRAŽILA DA JOJ DAJU ALIBI? Tužilac u Negotinu smatra da je u slučaju "Jabukovac" bilo uticaja na svedoke

V. Đ. - S. M. J.

16. 03. 2021. u 21:55

IAKO je prvobitno doneo odluku o određivanju pritvora Maji Bađikić (27), iz negotinskog Dupljana, zbog uznemirenja javnosti, koja se sumnjiči da je zajedno sa Davorom Pernićem (36), iz susednog Jabukovca, učestvovala u ubistvu Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), avgusta 2019. u zaseoku Velja Vratna, kod Jabukovca, taj sud je sada promenio stav uz obrazloženje da "ti razlozi više ne stoje", kao i da je "u međuvremenu proteklo mnogo vremena od podnošenja predloga za određivanje pritvora do konačne odluke".

МАЈА ТРАЖИЛА ДА ЈОЈ ДАЈУ АЛИБИ? Тужилац у Неготину сматра да је у случају Јабуковац било утицаја на сведоке

Foto S.M.Jovanović

Ovo je, za "Novosti", izjavila Ksenija Branković, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Negotinu.

- Na određivanje pritvora mogla bi se i staviti tačka da nije, po našem mišljenju, bilo uticaja na svedoka - kazala je Brankovićeva.

- Reč je o svedoku Z. C., koji se, nakon prvog podizanja optužnice, javio VJT uz tvrdnju da je Maja Bađikić od njega tražila da joj pruži alibi za dane koji se u optužnici navode kao moguće vreme izvršenja zločina.

Brankovićeva kaže da je taj svedok ispitan, da je u svojoj izjavi potvrdio ono što je naveo, zbog čega je predloženo njegovo ispitivanje na glavnom pretresu.

- Iz ovog razloga, sudovi će ponovo odlučivati o određivanju pritvora protiv Maje Bađikić - navodi tužilac negotinskog VJT. - Zasad, iako je već trebalo da bude doneta, ako ne pravosnažna, a ono makar prvostepena presuda, nije poznato kada će optužnica protiv Pernića i Bađikićeve biti potvrđena, jer Viši sud u Negotinu insistira na tome da Maja i njen otac budu saslušani na okolnosti iz iskaza svedoka Z. C.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)