JURCAO 130 NA SAT I POKOSIO ANDREJA (12) I DEJANA (48)? Detalji optužnice za pogibiju dvoje ljudi u Nišu

J.Ć.

10. 03. 2021. u 13:50

OSNOVNO javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv devetnaestogodišnjeg Beograđanina N.S. koji je 4. januara ove godine na Bulevaru Medijana u ovom gradu, izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su stradali dvanaestogodišnji Andrej Prenkljušaj i Dejan Ilić (48).

ЈУРЦАО 130 НА САТ И ПОКОСИО АНДРЕЈА (12) И ДЕЈАНА (48)? Детаљи оптужнице за погибију двоје људи у Нишу

Foto: J.Ć./Instagram

Kako se navodi u optužnom aktu, N.S. je oko 20.30 sati na Bulevaru Medijana upravljajući vozilom „Audi A6 Kvatro“ u kojem su bili dvoje maloletnika od kojih se jedan nalazio na mestu suvozača a drugi na zadnjem sedištu, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, na način koji predstavlja nasilničku vožnju, ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život sada pokojnih pešaka.

Krećući se Bulevarom Medijana, kako objašnjava tužilaštvo, iz pravca Bulevara cara Konstantina prema Vizantijskom Bulevaru, suprotno dužnosti da se ne sme kretati brzinom većom od dozvoljene, nije postupao u skladu sa saobraćajnim znakom na kojem je označeno ograničenje brzine od 60 km/h, pa je dolaskom do broja 26 krećući se brzinom od najmanje 131 km na čas u ulici Majakovskog izgubio kontrolu nad vozilom.

Usled toga, sišao je s kolovoza s desne strane Bulevara Medijana, najpre na travnatu površinu, pa na biciklističku stazu a zatim na stazu za pešake i nastavio kretanje. Išao je ka pešacima koji su bili leđima okrenuti nadolazećem vozilu, pa je zadnjim bočnim delom u predelu vrata, udario maloletnika i to u zadnju desnu nogu i zadnju stranu leve potkolenice, pa ga je nabacio na vozilo a zatim ga odbacio preko ograde JKP „Naisus“.

Zatim je nastavio kretanje, pa je na istovetan način udario četrdesetosmogodišnjaka, takođe ga nabacio na vozilo nakon čega je on velikom silinom udario u asfalt. Produžio je dok se nije vratio na kolovoz a zatim zaustavio vozilo – navodi se u optužnom predlogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna