IZBO NOŽEM MOMKA BIVŠE DEVOJKE: Ivica Mikić osuđen na 10 godina i jedan mesec zatvora

J. Ć.

05. 02. 2021. u 09:46

IVICA Mikić (33) , koji je u Nišu izbo nožem momka bivše devojke Nenada Mitrovića, osuđen je na deset godina i jedan mesec zatvora.

ИЗБО НОЖЕМ МОМКА БИВШЕ ДЕВОЈКЕ: Ивица Микић осуђен на 10 година и један месец затвора

Foto arhiva

Ivica Mikić (33) optužen je da je 24. februara ove godine, posle svađe i tuče pokušao da ubije Nenada Mitrovića (38) iz Beograda, nanevši mu tri posekotine na ruci i jedan ubod u grudi, pored srca.


Incident se desio u stanu Aleksandre P. L. (43) u Ulici Radnih brigada u Nišu sa kojom je Mitrović živeo, a koja se povremeno viđala i sa Mikićem.

Ovo je prva presuda po izmenjenom i pooštrenom zakonu iz decembra 2019., koji kaže da nasilničkog ponašanje koje se ponavlja, ubuduće mora biti obavezno - strože sankcionisano, nego što je to sada slučaj.


Primena novina Krivičnog zakonika predviđanju nova pravila za kažnjavanje povratnika u izvršenju krivičnih dela sa umišljajem, po sistemu "tri udarca".

Sud će osobi koja je ponovila nasilno krivično delo morati da izrekne kaznu iznad polovine raspona propisane kazne.

Po tom zakonu, kazna od 10 godina i mesec dana je minimalna koja se može izreći za ovo delo, budući da je sud većao sve dokaze i našao da je optuženi kriv jer je 24. februara u dnevnoj sobi Aleksandre P. umišljeno pokušao lišiti života Nenada M. nanevši mu ubod nožem, nakon čega je oštećeni pao na pod, kada je optuženi nastavio da ga šutira- rekao je, između ostalog, tokom izricanja presude u Višem sudu u Nišu sudija Mirko Drašković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)