POZVAO JE DA JOJ POKAŽE ZALAZAK SUNCA, PA JE DAVIO I UDARAO DO SMRTI: Jezivi detalji iz optužnice za ubistvo LJiljane Simić

Novosti onlajn

17. 01. 2021. u 21:34

VIŠI sud potvrdio je optužnicu protiv Zorana M. i Radomira D., optuženih za teško ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić početkom septembra prošle godine.

ПОЗВАО ЈЕ ДА ЈОЈ ПОКАЖЕ ЗАЛАЗАК СУНЦА, ПА ЈЕ ДАВИО И УДАРАО ДО СМРТИ: Језиви детаљи из оптужнице за убиство Љиљане Симић

Foto: Facebook

Zoran i Radomir terete se da su na podmukao način iz koristoljublja počinili teško ubistvo. Pema navodima optužnice, Zoran i Radomir su zajedno došli iz Herceg-Novog do stambene zgrade u naselju Dobrota u Kotoru gde je stanovala Simić.

Rukama joj stezao vrat

– Zoran M. je namamio Ljiljanu da će da joj pokaže prirodu i zalazak sunca, a Radomir ga je za to vreme čekao u vozilu koje je u vlasništvu Simić. Nakon toga su se odvezli iz Kotora u pravcu Herceg-Novog, gde se on uključio na makadamski šumski put do sela Mokrin gde je i zaustavio vozilo – piše u optužnici.

U optužnici je navedeno da su se nakon toga obojica uputila prema pešačkom prelazu preko obližnje livade gde mu je Zoran M. dao uputstva da ostane na tom mestu i da pazi da neko ne naiđe.

– Potom je Zoran počeo da se raspravlja sa Simić, govoreći joj da je k*?rva i dr*lja, oborio je na zemlju, nogama pritisnuo na grudni koš, a zatim je obema rukama stezao za vrat i zadao joj više udaraca od kojih je nastupila smrt – piše u optužnici.

Optuženi Radomir D. je na saslušanju pred tužiocem tvrdio da se oseća krivim zbog ubistva jer je bio na licu mesta. On je ispričao da mu je Zoran nudio novac, a da ga zauzvrat ne prijavi vlastima.

Zoran tokom istrage nije saslušavan jer je po poternici Višeg suda u Podgorici uhapšen u Bosni i Hercegovini. Protiv njega se tamo vodi krivični postupak zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Zoran M. uhvaćen je kada je taksi vozilom krenuo iz Foče da beži prema Federaciji BiH. Fočanski policajci su kod njega za pojasom trenerke pronašli ručnu bombu M75, a u rancu vojnički bajonet.

Podigla nekoliko hiljada dolara

Radomir je prvi kome su stavljene lisice na ruke u ovom slučaju, a istražitelji su do njega došli nakon analize finansijskih transakcija kartice Ljiljane Simić.

Pregledom računa Simić utvrđeno je da je u poslednjih šest meseci trošila mesečno oko 4.000 dolara, ali da je tokom zadnjeg meseca više puta podignut novac u ukupnom iznosu od 17.000 dolara.

Ljiljana Simić je nestala 6. septembra kada je iz Kotora, gde je živela poslednjih šest meseci, krenula u Kanadu u kojoj je provodila ostatak godine.

Njen nestanak prijavila je prijateljica koja je Ljiljanu trebala da vozi na aerodrom u Dubrovnik.

(Pobjeda)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)