"NIJE BILO SPASA ZA BRAĆU": Svetislav i Branislav izgoreli u porodičnoj kući, potresne detalje otkrio treći brat

B. Grujić

16. 01. 2021. u 14:14

PITOMO banatsko selo Orlovat, u kojem je rođen i odrastao Uroš Predić, zadesila je velika tragedija.

НИЈЕ БИЛО СПАСА ЗА БРАЋУ: Светислав и Бранислав изгорели у породичној кући, потресне детаље открио трећи брат

Foto: B. Grujić

U požaru koji se u noći između petka i subote dogodio u porodičnoj kući Radonićevih, izgorela su dva brata, nekadašnji radnici zrenjaninske Pivare, Svetislav (62) i dve godine mlađi Branislav, koji su u kući živeli sami.

Uzrok požara, koji je zahvatio i skoro potpuno uništio kuću, još uvek nije poznat, ali se pretpostavlja da je neispravan odžak i šporet "smederevac" koji su ložili, krivac što su se ugasili životi, dva brata, koji su bili teško pokretni i obojica u invalidskoj penziji.

Kako priča komšija Nebojša Golubović, koji je zatekao dva ugljenisana leša u dvorištu porodične kuće Radonića, sve se desilo oko pola tri ujutru.

- Čuo se prasak, pao je odžak u moje dvorište. Nešto je eksplodiralo, ja sam istrčao a sestra je zvala vatrogasce. Utrčao sam da vidim da li mogu da ih upozorim, pomognem, međutim kada sam ušao našao sam jedan leš, istrčao sam da kažem sestri da ima i mrtvih.

Foto: B. Grujić

Stradali Branislav i Svetislav Radonić
 
 

Kako dalje priča, vratio se unutra, pošto je znao da tu živi i Svetislav, ali je video i njegovo telo. Nakon toga, kako kaže, izašao je, jer od vatre nije mogao da priđe, i pozvao njihovog brata Milenka.

Brat Milenko, sa težinom u glasu, kaže, došao je čim mu je komšija javio šta se dogodilo.

- Držao me je, krenuo sam u kuću da ih spasem, ali video sam da su tela ugljenisana, mogao sam samo da čekam policiju i vatrogasce.

- Vatrogasci iz Zrenjanina su došli za 15 minuta, ljudi su se borili ali nije bilo spasa za braću. Kuća kao kuća, uradi se, ali za živote mi je žao - priča Milenko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)