NADOŠLA VODA OTEŽAVA POTRAGU: Na Zapadnoj Moravi i danas tragaju za Raškom Milutinovićem (70)

S. B.

14. 01. 2021. u 09:38

NA Zapadnoj Moravi u Selištu kod Trstenika, danas se nastavlja potraga za Raškom Milutinovićem (70), nestalim u sredu nešto posle 11 sati kada se potopila skela na kojoj je bio sa još trojicom meštana.

НАДОШЛА ВОДА ОТЕЖАВА ПОТРАГУ: На Западној Морави и данас трагају за Рашком Милутиновићем (70)

Foto: S.B.

Način dalje potrage koju organizuje Policija uprava Kruševac, kao i eventualno uključivanje ronilaca zavisi od stanja na reci. Nadošla voda dobrim delom otežava potragu, kojoj se priključio i tim za spasavanje na vodi iz Kraljeva sa četiri vatrogasca-spasioca, sa jednim vozilom i dva rafting čamca.


Kako su „Novosti“ objavile, petorica rođaka i prijatelja, koji zajedno koriste plovilo kako bi obilazili oranice sa druge strane reke, došla su kobnog dana da skelu sa jedne puste na drugu stranu i tu je u ataru Selišta privežu za vrbake i izvuku na obalu. Meštanin Ljubiša Dunjić ostao je na obali. Na skelu su se popeli Raško Milutinović, njegov brat Radoš,bratanac Saša Milutinović i meštanin Rade Lević. Kako su nam ispričali preživeli sa skele, do potonuća je došla kada je skela imala kontakt sa balvanom.

Deblo je nakrivilo skelu, voda je krenula da prodire i za manje od 10 sekundi, nesrećni ljudi završili su u reci. Radoš i Saša Milutinović, kao i Rade Lević domogli su se obale sa stopanjske strane, dok je Raško Milutinović krenuo da pliva u suprotnom pravcu, ka Selištu. Na žalost, od potonuća plovila gubi mu se svaki trag. U potragu su uključeni pripadnici Policijske uprave Kruševac, Vatrogasno-spasilačke jedinice sa čamcima, kao i dobrovoljci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe