DOLIJALA 4 LAŽNA POLICAJCA: Rasvetljena krađa 100.000 evra na Zvezdari, iznajmljivala stanove i krili se posle pljačke

Z. U.

24. 12. 2020. u 21:41

OPERATIVCI beogradske kriminalističke policije rasvetlili su razbojništvo i uhapsili lažne kolege, koji su 12. decembra ove godine upali u stan građevinskog investitora na Zvezdari i oteli mu 100.000 evra i ručni sat "roleks", vredan 15.000 evra. Uhapšena četvorka je privedena u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

ДОЛИЈАЛА 4 ЛАЖНА ПОЛИЦАЈЦА: Расветљена крађа 100.000 евра на Звездари, изнајмљивала станове и крили се после пљачке

Foto: MUP

Lisice su stavljene Dejanu R. (44), njegovoj devojci Tanji P. (29), Amiru M. (45) i Robertu J. (50). Kako se sumnja, dvojica osumnjičenih su maskirani, sa pištoljima i lažnim policijskim značkama, ušli u stan Saše P. na Zvezdari, gde su njega i sestru vezali, tukli, a zatim nakon premetačine uzeli 100.000 evra i vredan sat. Posle razbojništva su pobegli.

Kako saznajemo, Dejan P. i Amir M. su kritičnog dana pozvonili na vrata Saše P. i predstavili se kao policajci pokazavši lažne značke MUP Srbije. Ne sluteći opasnost, investitor im je otvorio i pustio ih unutra. Tada je počelo višesatno maltretiranje, a na kraju su njega i sestru vezali za stolice.

- Robert J. se tereti da je dovezao lažne policajce do zgrade investitora, a Tanja P. je bila zadužena za prikrivanje tragova - navodi naš izvor iz istrage.

Prema nezvaničnim saznanjima, sada uhapšena četvorka tokom bekstva iznajmljivala je stanove na dan kako bi se krila u njima. Pronalaženje štek stanova je bio zadatak Dejanove devojke Tanje, koja je "rentirala" i automobile za bekstvo.

UKRADENI NOVAC NIJE NAĐEN

UKRADENI novac i sat nisu pronađeni prilikom hapšenja osumnjičene četvorke. Niko od njih nije hteo da kaže gde su sakrili plen. Policija je nastavila rad na ovom slučaju kako bi se utvrdilo gde su pare, ali i ko je tipovao građevinskog investitora, odnosno ko je znao da toliki keš drži u kući.

Policija je tokom uviđaja u stanu investitora pronašla određene dokaze, kao i biološke tragove koji su ih odveli do prvoosumnjičenih. Locirani su u jednoj iznajmljenoj garaži, i tu su i pohapšeni.

Inače, prema nezvaničnim informacijama, svi muškarci iz ove ekipe poznati su policiji.


 

 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)