"NOVOSTI" SAZNAJU: Kod Bujanovca pronađene velike količine oružja, među njima i raketni bacači

J. S.

16. 11. 2020. u 08:47

PRILIKOM radova na pregledu terena koji se izvode na teritoriji opštine Bujanovac 14. novembra radnik firme koja radi na razminiranju područja opštine Bujanovac u koordinaciji sa centrom za razminjavanje prijavio je policiji da je pronađena veća količina naoružanja i minsko eksplozivnih sredstava.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Код Бујановца пронађене велике количине оружја, међу њима и ракетни бацачи

Foto: G. Šljivić

Tada je pronađeno osam punjenja za ručni minobacač „Osa“, jedna protivtenkovska mina, vreća nitroglicerina, tri sanduka municije i jedan uređaj za praćenje.

Sutradan formirana je ekipa nadležnih iz policije i vojske, koji su izvršili uviđaj i konstatovali da je za sada nepoznata osoba ili više njih u ataru sela Končulj koje je na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, u mestu zvanom Singrit ispod stene u šupljini sakrili  raznu vrstu naoružanja.

Foto: V.N.

Malo je reći da su ljudi koji su ovaj posao radili bili šokirani kada su pronašli 9 kontejnera sa raketom za ručni raketni bacač M79 „Osa“ 137 municija za bacač granata „Zolja“, jednu protivtekonsku minu, jedan optički nišan, 1436 municije raznog kalibra, kao i maskirnu uniformu u fazi raspadanja.

O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Vranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Gojko

16.11.2020. 09:26

Toga sigurno ima još.Prošle nedelje je sirijska državna agencija SANA objavila snimke pronađene,zaista,velike količine oružja,TOW raketa,municije u južnoj pokrajini Dara,iako je sporazum o pomirenju sa pobunjenicima potpisan pre više od godinu dana.I sigurno da nisu sve pronašli,jer je tamo ponovo pobuna naoružanih terorista koji ubijaju vojnike / 500 ubijenih posle potpisivanja primirja/.

Darko

16.11.2020. 11:55

Podici to na najvisi nivo bezbednosti..upoznati celu Evropu i svet i objaviti snimke pronadjenog oruzija. Neka vide ko su teroristi i zadto ih treba sve do jednog pohapsiti i strpati u zatvor na 40 god.