UBIO SUPARNIKA ZBOG LJUBOMORE: Dragutinu Mihajloviću (31) 20 godina za smrt Ivice Bunoša (52) iz Laćarka

S. KOSTIĆ

11. 11. 2020. u 08:00

PRED Višim sudom u Sremskoj Mitrovici u utorak je prvostepenom presudom na 20 godina zatvora osuđen Dragutin Mihajlović (31) iz Bingule zbog ubistva Ivice Bunoša (52) iz Laćarka. Kazna od 15 godina zatvora izrečena je Svetlani Jovanović (40) iz Divoša, kojoj se na teret stavlja pomaganje u ovom zločinu, koji je izvršen na svirep način.

УБИО СУПАРНИКА ЗБОГ ЉУБОМОРЕ: Драгутину Михајловићу (31) 20 година за смрт Ивице Буноша (52) из Лаћарка

Mesto tragedije / Foto S. K.

Sudija Marica Jolić kratko je obrazložila da je tokom sudskog procesa dokazana njihova krivica. Međutim, o povredama koje su bile kobne po Bunoša nije želela da govori, navodeći da je to "suviše jezivo".

Bunoš je ubijen polovinom novembra 2018. godine u Svetlaninoj kući u Divošu kod Sremske Mitrovice. Kako je tokom postupka utvrđeno, svemu je kumovala netrpeljivost i ljubomora između dvojice muškaraca koji su koristili njene seksualne usluge.

Veče pre zločina, Mihajlović je, prema onome što navodi naš izvor iz istrage, u alkoholisanom stanju došao kod Svetlane, iako je imao zabranu prilaska i prenoćio u njenoj kući. U ranim jutarnjim satima, stigao je Bunoš, kojem je Mihajlović otvorio vrata i istog trenutka su se posvađali. U jednom momentu, kako se tvrdi, Mihajlović je Bunoša nekoliko puta pesnicama udario po telu. Međutim, tu se nije zaustavio. Dohvatio je sekiru i njome desetak puta udario suparnika. Veštaci sudske medicine utvrdili su da je Bunoš zbog povreda zadobijenih po glavi od sečiva sekire, 15 minuta umirao u jakim bolovima.

Dragutin Mihajlović

Nakon što je Bunoš preminuo, Mihajlović i Jovanovićeva su mu ruke i noge oblepili širokom selotejp trakom, a tokom suđenja nisu znali da objasne zbog čega su to uradili. Zatim su se taksijem odvezli do sela Čalme.

- Čim su došli u seosku kafanu, Mihajlović je nastavio da pije - navodi naš izvor iz istrage. - Nešto su razgovarali, a onda je u jednom trenutku Jovanovićeva otišla do druge prostorije, gde je primetila policajca u civilu, koji se tu slučajno zatekao. Prišla mu je i rekla šta se dogodilo. On je odmah obavestio patrolu, koja je krenula na lice mesta. Mihajlović se dao u beg, ali je savladan i zajedno sa Jovanovićevom uhapšen.

SVESTAN DELA

NAKON privođenja, Mihajloviću je rađen alko-test i utvrđeno je da je imao 1,90 promila alkohola u krvi. I pored činjenice da je pio prethodnu noć, pa nastavio posle ubistva, veštaci su utvrdili da je on bio svestan svog dela. Pored zatvorske kazne izrečena mu je i obavezna mera lečenja od alkoholizma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna