NASTAVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA Sudu opet nisu dostavljeni nalazi u elektronskoj formi

J.D.LJ.

29. 10. 2020. u 13:07

U SUDNICI Centralnog zatvora u Beogradu danas je pred Višim sudom nastavljeno suđenje Darku Veskoviću i Nemanji Ivanovu, koji su optuženi za ubistvo Blaža Đurovića 2018. na Dušanovcu.

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО БЛАЖА ЂУРОВИЋА Суду опет нису достављени налази у електронској форми

Foto: P. Mitić

Sudu opet i pored brojnih zahteva odbrane nije dostavljen DNK profil i elektroferogram u elektronskom obliku koji je radio NKCF MUP Srbije za obojicu optuženih.


O rezultatima veštačenja i kako je do njih došlo saslušana je načelnica ovog centra, koja je objasnila da se takva dokumenta ne dostavljaju elektronskim putem, jer je to pravilo institucije u kojoj radi.

To je dodatno izazvalo nezadovoljstvo odbrane koja smatra da je tako nešto nedopustivo i da nikakva pravila institucija ne mogu biti iznad Zakona o krivičnom postupku, istine i prava na pravičnu odbranu osumnjičenih.

To, kako je objasnila advokat Zora Dobričanin Nikodijević, koja brani optuženog Veskovića, dovodi u sumnju da postoji mogućnost zloupotreba i malverzacija što bi dostavljanjem elektroferograma u elektronskom obliku moglo biti isključeno.

-Znam zašto to pričam- rekla je advokat-Lično imam saznanja zašto NKCF centar ne dostavlja tražene podatke. Ali, polako, doći će trenutak kada će to svi znati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)