TERETI SE ZA NAVODNI RATNI ZLOČIN Odloženo suđenje Zlatanu Krstiću

D. Zečević

20. 10. 2020. u 14:03

U OSNOVNOM sudu u Prištini pred posebnim odeljenjem ovog suda za teška krivična dela, odložen je glavni pretres u suđenju Zlatanu Krstiću iz Kragujevca kojeg specijalno kosovsko tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin u selu Nerodimlju kod Uroševca.

ТЕРЕТИ СЕ ЗА НАВОДНИ РАТНИ ЗЛОЧИН Одложено суђење Златану Крстићу

Foto: D.Z.

Prema rečima advokata Dejana A.Vasića, Krstićevog branioca, današnji(jučerašnji) pretres odložen je zbog testiranja jednog od članova sudskog veća na korona virus a novo suđenje zakazano je za 30 oktobar.


-I današnji glavni pretres na kojem su trebali da budu saslušani svedoci tužilaštva odložen je a mom branjeniku se duže od šest meseci zbog situacije sa kovidom 19 odlaže suđenje i produžava mera sudskog pritvora što čitav proces vraća na početak. Iako su sudski razlozi opravdani,zbog čitave situacije a pogotovu zbog Krstićevog ugroženog zdravstvenog stanja mislim da bi sud u nastavku postupka trebao da razmisli o prekidu mere pritvora i zameni je nekom blažom merom-ističe za Novosti advokat Vasić opominjući da od početka istrage ovog slučaja nije postojala opravdana sumnja da je Krstić učestvovao u izvršenju dela za koje se tereti a to je ubistvo četiri člana porodice Nuha u Nerodimlju. Vasić naglašava da Krstić nije bio na Kosovu tokom ratnih dejstava već u Kragujevcu gde živi od sedamdesetih godina prošlog veka i da nema nikakvih naznaka niti elemenata da je mogao počiniti zločin za koji se tereti.

-I do sada salušani svedoci ne dovode mog branjenika u vezi sa delom koje mu tužilaštvo pripisuje tako da se nadam da će sud realno sagledati slučaj i doneti oslobađajuću presedu-dodaje advokat Vasić podsećajući da je Zlatan Krstić uhapšen aprila prošle godine u Uroševcu gde je sa rođakom  planirao da podigne dokumenta. Iako je i ranije posećivao rodno Nerodimlje nikada prema rečima advokata nije imao problema sa nekadašnjim komšijama Albancima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove