MALVERZACIJE SA BRESKVAMA I NEKTARINAMA: Uhapšeni zbog korupcije, potpisivali fiktivne ugovore

Tanjug

16. 10. 2020. u 20:43

POLICIJA je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila V. S. (56) i M. M. (60) osumnjičene za malverzacije vezane za breskve i nektarine.

МАЛВЕРЗАЦИЈЕ СА БРЕСКВАМА И НЕКТАРИНАМА: Ухапшени због корупције, потписивали фиктивне уговоре

Foto Ilustracija / B. Subašić

Oni su, kako se sumnja firmi "Coja promet" potpisali fiktivne dokumente da su prodali breskve i nektarine kao dokaz da je ovo voće domaćeg porekla, a potom je navedena firma izvezla drugo, uvozno voće, kupcima u Rusiji.

Ova firma je, kako se sumnja, uplatila osumnjičenima na ime fiktivnog otkupa 1,1 miliona dinara, iako voće nisu prodali toj firmi.

Osumnjičeni su zbog sumnje da su se bavili pranjem novca i falsifikovanjem službenih isprava uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni