PRESUDA ZA UBISTVO: Pet godina robije za pomaganje, ubica likvidiran u JAR?

S. J. M.

02. 10. 2020. u 17:25

KOLAŠINAC Nikola Bulatović proglašen je krivim u Višem sudu u Beogradu i osuđen na pet godina zatvora za pomaganje u ubistvu Zvonka Pilčevića, vlasnika menjačnice "Zvonce" u Zemunu, 2009. godine.

ПРЕСУДА ЗА УБИСТВО: Пет година робије за помагање, убица ликвидиран у ЈАР?

Foto: Tanjug

Njemu je istovremeno produžen i pritvor u kojem se nalazi od hapšenja pre dve i po godine.

Sudija Marina Anđelković je obrazložila da je sud utvrdio da je smrtonosne povrede Pilčeviću te noći naneo Goran Relić za kojeg su dobili informacije da je ubijen u Južnoafričkoj Republici, ali to još nije zvanično potvrđeno, pa je za Relića postupak razdvojen.

- Krivi ste, jer ste svesni dela i u stanju uračunljivosti pomogli Reliću da Pilčevića liši života - kazala je sudija Bulatoviću. - Džipom "čiroki" Relićeve žene došli ste do kafića u Zemunu i čekali da dođe Pilčević. Bili ste prethodnica, koja je došla da izvidi, a onda je u kafić ušao Relić udario Pilčevića, oborio na pod, izvukao napolje i onda svojim "nisanom" odvezao u naselje Goveđi brod gde ga je tukao. I vi ste tamo došli, stojali sa strane i gledali kako ga udara.

Sud je utvrdio da je Pilčević od silnih udaraca dobio brojne teške povrede na mozgu, glavi, telu, rukama i nogama od kojih je preminuo. Navedeno je i da je Bulatović Reliću pomogao da Pilčevićevo telo stavi u gepek džipa i odvezao ga je Zemun, gde ga je izbacio na ulicu.

- U tom džipu su nađeni samo vaši DNK tragovi na volanu i menjaču, dok se u gepeku prepliću sa DNK tragovima žrtve - navela je sudija. - Na osnovu toga je zaključeno da ste ga sa Relićem izvukli iz džipa. Posle ste se odmah dali u beg u Crnu Goru. Niste saizvršilac u ubistvu, ali ste pomagač.

Dok je sudija obrazlagala presudu Bulatović je sve vreme vreteo glavom, kao da negira njene reči, ali je mirno saslušao odluku. Na objavu presude došla je i njegova majka, koja je iz sudnice izašla suznih očiju.

NEMAM REČI

PRESUDU Nikoli Bulatoviću bez mirno je odslušala i supruga ubijenog Zvonka Pilčevića.

- Šta da kažem, izgubila sam supruga, a deca oca. On je bio pošten čovek. Nemam reči - kratko je kazala Pilčevićeva supruga nakon izricanja presude i napustila zgradu suda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)