IZA REŠETAKA DO 25. OKTOBRA: Osumnjičenom za ubistvo starice u Srbobranu Dejanu T. opet produženo zadržavanje

Lj. P.- J. B.

26. 09. 2020. u 10:20

REŠENjEM sudije za prethodni postupak Višeg suda u Somboru, ponovo je za još 30 dana produžen pritvor Dejanu T. (39) iz Šapca, osumnjičenom za teško ubistvo Zagorke Ćulafić (70) iz Srbobrana.

ИЗА РЕШЕТАКА ДО 25. ОКТОБРА: Осумњиченом за убиство старице у Србобрану Дејану Т.  опет продужено задржавање

Foto Sajt Srbobran net

Pritvor može da traje do 25. oktobra, a ova mera određena mu je, kako nam je rečeno u somborskom Višem sudu, zbog opasnosti od bekstva, da boravkom na slobodi ne bi uticao na svedoke, i bojazni da bi mogao da ponovi krivično delo, ali i zbog uznemirenja javnosti. Osumnjičeni je višestruki povratnik, i osuđivan je za krivična dela sa elementima nasilja.

Policija ga je uhapsila 28. jula pod sumnjom da je dva dana ranije u Srbobranu, u kući u Njegoševoj 30, u kojoj je živela sama, usmrtio meštanku Zagorku Ćulafić. Od zadobijenih povreda nanetih udarcima rukama i tupim predmetom po glavi i telu, žena je preminula, a napadač je pobegao.

Pored beživotnog tela starije žene prekrivenog peškirima i ćebadima, policija je pronašla i ispreturane stvari. Zagorka je, prema pričama komšija, živela sama u toj iznajmljenoj kući, i koliko je njima poznato nije imala dragocenosti.

U kuću u Njegoševoj, policija je došla na poziv komšija, jer im je bilo sumnjivo što nisu videli Zagorku, niti im se javljala na telefon. Pretpostavlja se da je osumnjičeni u kuću žene ušao, a zatim i pobegao kroz prozor, jer su ulazna vrata bila zaključana.

Inače, za osumnjičenim za teško ubistvo bila je raspisana poternica, i za njim se tragalo zbog razbojništava, a ne isključuje se mogućnost da je upravo u ovom mestu pokušao da se krije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)