SA VESELJA U SMRT: Jecaji paraju muk u selu pored Žitorađe gde su stradali mladići - POTRESNE SCENE

D. ZEČEVIĆ

14. 09. 2020. u 08:30

DANILO Cvetković (20) iz sela Samarinovca kod Žitorađe i Aleksandar Živković (21) iz Pejkovca u istoj opštini poginuli su u trenu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se juče rano ujutru dogodila kod sela Lukomir na putu Žitorađa - Prokuplje, dok je Aleksandar Jović (26) iz Prokuplja podlegao povredama u niškom KBC.

СА ВЕСЕЉА У СМРТ: Јецаји парају мук у селу поред Житорађе где су страдали младићи - ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ

Foto Novosti

U nesreći koja se oko jedan sat posle ponoći dogodila kada je putničko vozilo kojim je upravljao Jović (26) iz Prokuplja, iz zasad nepoznatih razloga prešlo na suprotnu stranu i udarilo u kamion crnogorskih registarskih tablica, povređene su još dve osobe, od kojih je jedna zadržana u prokupačkoj bolnici.

- U našu bolnicu kolima Hitne pomoći iz Prokuplja i Žitorađe dovezene su četiri osobe, pri čemu Danilo Cvetković nije davao znake života. Joviću su konstatovane teške telesne povrede, pa je, uz medicinsku pratnju prevezen u niški kliničko-bolnički centar, dok je A. C. (19), posle dijagnostike zadržan na lečenju u našoj bolnici. A. M. (22) iz Samarinovca puštena je na kućno lečenje - kaže Natali Nikolić, portparol prokupačke bolnice, napominjući da druga žrtva teške saobraćajne nesreće Aleksandar Živković nije dovezen u ovu medicinsku ustanovu. Teško povređeni Jović, uprkos naporima lekara, bitku za život izgubio je juče u 16 časova.

OBDUKCIJA

REZULTATI obdukcije pokazaće da li je, eventualno, vozač automobila u kojem se nalazilo petoro mladih, A. J. (26) iz Prokuplja bio pod dejstvom alkohola. Očekuju se i nalazi istrage koja treba da odgovori na pitanje zbog čega je putničko vozilo prešlo u drugu kolovoznu traku i zakucalo se u kamion.

I dok iz policijskih izvora nezvanično saznajemo da se udes dogodio "usled neprilagođene brzine", Cvetkovići i Živkovići oplakuju mladiće koji su tek zakoračili u život. U porodici Cvetković u Samarinovcu, selu udaljenom petnaestak kilometara od Žitorađe - muk. Rodbina i prijatelji dolaze da izjave saučešće, a majka Gordana, otac Srđan i brat Nemanja (26) su pod sedativima.

- Bili su na veselju u Žitorađi i Nemanja je roditelje dovezao kući, a Danilo je sa drugovima krenuo prema Prokuplju sa drugom koji je bio sa njima na veselju - priča nam rođaka Cvetkovića, dok jecaji Danilove bake potresaju dvorište.

BOL Danilova majka , Foto Novosti

Otac Srđan nem od bola, jedva govori da je Danilo studirao Višu medicinsku školu u Ćupriji. Želeo je da postane zdravstveni radnik, kao i njegovi majka i stariji brat.

I dok rodbina i prijatelji dolaze i u dvorište Živkovića u susednom selu Pejkovcu da izraze saučešće, Aleksandrove sestra Katarina (25) i majka Violeta sa rođacima pristižu iz Prokuplja gde su nabavljale odeću za posledi ispraćaj svom bratu i sinu.

- Aleksandrov otac Goran radi u Hrvatskoj kao vozač autobusa, a i on je planirao da ode da radi kod oca, želeo je da započne samostalno život - pričaju u neverici Aleksandrovi drugovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo