ALEKSANDAR JE U TEŠKOM STANJU, ALI VERUJEM DA ĆE SE OPORAVITI: Ispovest Nikole Žugića (19) kome je u udesu poginuo otac, a brat povređen

J. D. LjUTIĆ

03. 09. 2020. u 09:00

BIO sam danas kod brata u poseti u bolnici, da ga vidim.

АЛЕКСАНДАР ЈЕ У ТЕШКОМ СТАЊУ, АЛИ ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕ СЕ ОПОРАВИТИ: Исповест Николе Жугића (19) коме је у удесу погинуо отац, а брат повређен

Foto: N. Skenderija

Međutim, nisam uspeo da uđem, jer je Aleksandar još u teškom stanju. Ipak, verujem da će se oporaviti. Veoma mi je teško, izgubio sam oca i brinem za brata.

Ovako, za "Novosti", započinje svoju priču Nikola Žugić (19), sin Miloša Žugića (39), koji je poginuo, i brat Aleksandra Žugića (17), koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći kod okretnice autobusa 48 u beogradskom naselju Miljakovac tri, u utorak, sat posle ponoći. On je, inače, završio srednju medicinsku školu i radi u rakovačkom Crvenom krstu, dok je Aleksandar učenik Trgovačke škole i vatreni je navijač Crvene zvezde. Njihova sestra Jasna ide u osnovnu školu.

Iz Urgentnog centra za "Novosti" potvrđuju da je Aleksandrovo stanje i dalje kritično. Navode da je na intenzivnoj nezi i da lekari čine sve da ne dođe do komplikacija.

I porodica sedamnaestogodišnjaka objašnjava:

- Nadamo se najboljem, verujemo lekarima i u Aleksandrovu mladost. On je u nesreći zadobio prelom rebara i ima hematome na glavi i povredu slezine. Međutim, javio se izvestan problem sa plućima. Ipak, očekujemo bolje vesti.

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Žugić

Nikola, njegova majka Jelena, rođaci, komšije i mnogobrojni prijatelji, koji od trenutka kada su čuli za nesreću obitavaju u porodičnog domu Žugića, kako bi jedni drugima pružili podršku. Zahvaljuju se svima koji su reagovali na njihov apel i pomogli da se nađe krv za teško povređenog Aleksandra.

DOBRI ODNOSI

NIKOLA kaže da su se njegovi roditelji razveli dok su on, Aleksandar i njihova trinaestogodišnja sestra Jasna bili mali:

- Bez obzira na razvod, moj otac i majka Jelena, koja je potpuno slomljena zbog svega što nam se sada dogodilo, ostali su u veoma dobrim odnosima. Oboje su podjednako brinuli o nama tokom odrastanja i nismo osetili da naši roditelji nisu više zajedno. Malo smo živeli kod bake Ljilje i tate u stanu, a malo sa majkom u Miljakovačkim stazama.

- Nisam očekivao da će sve ići tako brzo, ali, eto, pokazalo se da još ima dobrih i plemenitih ljudi - kaže Nikola. - Mom bratu je bila potrebna nulta grupa, i apelovao sam za pomoć. Više od sto ljudi, koje poznajem, ali i one koje ne znam, dalo je krv. Hvala im svima.

Nikola kaže da ne zna šta se dogodilo kobne noći. Ali, naglašava da je čuo da je Aleksandar te večeri bio u gradu sa društvom i da je pozvao oca da dođe po njega, što je ovaj i učinio.

Prve nezvanične informacije o mogućem uzroku nesreće govorile su o tome da je možda do nje došlo zbog neprilagođene brzine automobila BMV, kojim je upravljao Miloš, lošeg puta, neosvetljenosti, ali i navodno zbog sumnje da je vozio u alkoholisanom stanju. Porodica i prijatelji to negiraju.

Foto: V. N. i privatna arhiva

Miloš Žugić

- Miloša svi znamo kao dobrog čoveka, izuzetnog majstora molera i veoma odgovornog kad je reč o saobraćaju. Apsolutno se isključuje mogućnost da je vozio u pijanom stanju, tim pre što Miloš nikada u životu nije okusio ni kap alkohola - kažu komšije i prijatelji. - Miloš je tuda prošao bar hiljadu puta. Nažalost, iako je dobro poznavao kobnu krivinu, ona mu je odnela život. Možda je zaista vozio brže, a možda je sve stvar trenutka i sudbine.

JOŠ SE NE ZNA DATUM SAHRANE

PORODICA još ne zna tačan datum sahrane Miloša Žugića. Kako kažu, zbog sveopšteg stanja, najpre očekuju nalaz testa na kovid. Tek nakon toga, ukoliko se utvrdi da je Miloš bio negativan, biće rađena obdukcija i zakazan datum njegove sahrane.

Mladić zadobio prelom rebara, ima hematome na glavi i povredu slezine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!